Ponta: Lui Basescu i-a intrat in sange sa dea ordine procurorilor, ultima data in cazul CFR

victor ponta cover

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Iasi, ca presedintelui Traian Basescu "i-a intrat in sange sa dea ordine procurorilor".

"Mi se pare absolut anormal si de criticat faptul ca presedintele tarii da tot timpul indicatii procurorilor. Ultima data a dat indicatii ca nu stiu ce sa faca procurorii la CFR. Eu sunt convins ca procurorii stiu ce sa faca de capul lor, fara sa le spuna Basescu", a declarat premierul.

El a mai spus ca presedintele "inca a ramas cu obiceiul de a da ordine procurorilor", iar acest lucru denota faptul ca "inca nu intelege ce se intampla in Romania".

"Probabil ca si la anul, dupa decembrie, tot o sa spuna ca e presedinte si o sa dea ordine. I-a intrat in sange asta, sa dea ordine procurorilor, si cred ca e un lucru foarte rau", a adaugat Ponta.

Premierul a mai spus ca in luna august presedintele Traian Basescu "nu putea dormi bine ca nu cumva sa fie dat CFR-ul, iar acum, daca nu se da, e o mare catastrofa".

Citește și
GFR
CFR Marfa, pe urmele Oltchim. GFR: "Esecul de a prelungi termenul face imposibila privatizarea"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"Eu imi aduc aminte ca foarte multi jurnalisti basisti tipau ca sa nu dam CFR-ul, ca e o catastrofa daca dam CFR-ul. Chiar si domnul presedinte nu putea sa doarma bine, in august, ca nu cumva sa dam CFR-ul. Acum, daca nu il dam, e o mare catastrofa. E exact ca in bancurile cu basca, fara basca. Deci dumneavoastra ce ziceti, sa il dam sau sa nu il dam?", i-a intrebat Victor Ponta pe jurnalisti.

Intrebat de acestia cine isi va asuma un eventual esec al privatizarii CFR Marfa, Ponta a raspuns: "Cine vreti dumneavoastra. La B1 o sa si-l asume Guvernul USL".

El a mai spus ca nu cunoaste prevederile din contract si ca acest lucru nu intra in atributiile sale de premier: "Nu cunosc contractul in detaliu, nu e treaba mea de premier, e treaba comisiei de privatizare. Sunt convins ca nu e nimic de ascuns. De altfel, dumneavoastra stiti foarte bine toate conditiile".

Premierul Victor Ponta a facut aceste declaratii la Iasi, dupa ce a asistat la Sfanta Liturghie oficiata la Catedrala Mitropolitana, cu prilejul Sfintei Parascheva.

Dupa slujba, premierul a avut o scurta intrevedere cu IPS Teofan, cu primarul Gheorghe Nichita si cu seful CJ Iasi, Cristian Admonitei, in sediul Administrativ al Mitropoliei, iar de acolo a plecat insotit de Nichita.

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Scandalul Oltchim s-ar putea repeta.
Scandalul Oltchim s-ar putea repeta. "Privatizarea CFR Marfa, un esec iminent"

Grup Feroviar Roman a anuntat un iminent esec al privatizarii CFR Marfa. Compania, condusa de omul de afaceri Gruia Stoica, invoca lipsa unui aviz din partea Consiliului Concurentei.

CFR Marfa, pe urmele Oltchim. GFR:
CFR Marfa, pe urmele Oltchim. GFR: "Esecul de a prelungi termenul face imposibila privatizarea"

Grup Feroviar Roman (GFR) a cerut Ministerului Transporturilor sa faca public contractul de pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni la CFR Marfa si solicita implicarea directa a ministrului de resort, Ramona Manescu.

Clauza nestiuta din contractul cu GFR. Un document a fost publicat
Clauza nestiuta din contractul cu GFR. Un document a fost publicat "din greseala" pe site-ul MT

Grupul Feroviar Roman a platit vineri avansul de 20 de milioane de euro pentru privatizarea CFR Marfa. Cumparatorul are la dispozitie inca 9 zile pentru a aduce si restul banilor, adica 170 de miliaone de euro.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.