Ponta: Lui Basescu i-a intrat in sange sa dea ordine procurorilor, ultima data in cazul CFR

14-10-2013 13:50

victor ponta cover

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Iasi, ca presedintelui Traian Basescu "i-a intrat in sange sa dea ordine procurorilor".

"Mi se pare absolut anormal si de criticat faptul ca presedintele tarii da tot timpul indicatii procurorilor. Ultima data a dat indicatii ca nu stiu ce sa faca procurorii la CFR. Eu sunt convins ca procurorii stiu ce sa faca de capul lor, fara sa le spuna Basescu", a declarat premierul.

El a mai spus ca presedintele "inca a ramas cu obiceiul de a da ordine procurorilor", iar acest lucru denota faptul ca "inca nu intelege ce se intampla in Romania".

"Probabil ca si la anul, dupa decembrie, tot o sa spuna ca e presedinte si o sa dea ordine. I-a intrat in sange asta, sa dea ordine procurorilor, si cred ca e un lucru foarte rau", a adaugat Ponta.

Premierul a mai spus ca in luna august presedintele Traian Basescu "nu putea dormi bine ca nu cumva sa fie dat CFR-ul, iar acum, daca nu se da, e o mare catastrofa".

"Eu imi aduc aminte ca foarte multi jurnalisti basisti tipau ca sa nu dam CFR-ul, ca e o catastrofa daca dam CFR-ul. Chiar si domnul presedinte nu putea sa doarma bine, in august, ca nu cumva sa dam CFR-ul. Acum, daca nu il dam, e o mare catastrofa. E exact ca in bancurile cu basca, fara basca. Deci dumneavoastra ce ziceti, sa il dam sau sa nu il dam?", i-a intrebat Victor Ponta pe jurnalisti.

Intrebat de acestia cine isi va asuma un eventual esec al privatizarii CFR Marfa, Ponta a raspuns: "Cine vreti dumneavoastra. La B1 o sa si-l asume Guvernul USL".

El a mai spus ca nu cunoaste prevederile din contract si ca acest lucru nu intra in atributiile sale de premier: "Nu cunosc contractul in detaliu, nu e treaba mea de premier, e treaba comisiei de privatizare. Sunt convins ca nu e nimic de ascuns. De altfel, dumneavoastra stiti foarte bine toate conditiile".

Premierul Victor Ponta a facut aceste declaratii la Iasi, dupa ce a asistat la Sfanta Liturghie oficiata la Catedrala Mitropolitana, cu prilejul Sfintei Parascheva.

Dupa slujba, premierul a avut o scurta intrevedere cu IPS Teofan, cu primarul Gheorghe Nichita si cu seful CJ Iasi, Cristian Admonitei, in sediul Administrativ al Mitropoliei, iar de acolo a plecat insotit de Nichita.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26