Ponta isi propune sa ii linisteasca personal pe liderii europeni ingrijorati de situatia Romaniei

Ultima actualizare: 27-08-2012 15:06

Premierul Victor Ponta a declarat ca Guvernul va asigura, pana la un eventual referendum de demitere a presedintelui, stabilitatea totala a institutiilor statului.

A mai tinut sa precizeze ca ingrijorarea Europei cu privire la apele in care se scalda Romania in aceste momente, este perfect legitima, dar saptamana viitoare are de gand sa mearga la Bruxelles si sa-i linisteasca personal pe liderii europeni.

"Indiferent de decizia de astazi a parlamentului Romaniei, Guvernul va asigura pana la eventualul referendum stabilitatea totala si absoluta absoluta a curtii constit a romaniei, a inst judecatoresti, a parchetului general si a directiei nationale anticoruptie, agentiei nationale de integritate, a serviciului de informatii care nu trebuie asa fie afectate de bataliile politice.

Guvernul va asigura stabilitatea si independenta acestor institutii si nu va initia nicio schimbare de persoane, nici a vreunui judecator de la curtea constitutionala a celor care conduc in acest moment aceste institutii pt ca nu au legatura cu batalia politica si nu trebuie implicate in tot acest scandal"

"Dincolo de acest conflict Romania ramane o tara stabila, in care statul de drept, constitutia si standardele europene si internationale vor fi respectate Guvernul Romaniei va lua toate masurile necesare in continuare pt respectarea cu strictete a obligatiilor care revin Romaniei in baza acordurilor cu institutiile financiare BM, FMI si Comisia Europeana.

Guvernul Romaniei va lua in continuare toate masurile care sunt necesare pt indeplinirea obligatiilor in baza mecanismelor de coopperare si verificare instituit de comisia europeana si a tuturor masurilor necesare pentru a garanta Romaniei o justitie independenta, eficienta, la standarde europene" a spus Victor Ponta.

Premierul Victor Ponta a facut aceste declaratii precizand ca s-au inmultit semnalele publice din partea Bruxelles-ului, a statelor membre UE si a SUA ca practicile USL pot pune in pericol stabilitatea politica a Romaniei. Primul ministru a mai spus ca a avut deja contacte cu partenerii europeni si ca ingrijorarile acestora sunt perfect legitime.

Premierul a declarat ca saptamana viitoare va face o vizita la Bruxelles pentru a se intalni cu acestia. Ponta a dat asigurari ca daca vreuna din deciziile luate nu respecta standardele europene este hotarat sa o indrepte.


Citeste si:

SUPERVIDEO: Nu incercati asa ceva la BAC! Cel mai dement student: se imbraca in Superman si vrea sa scape de examen! A comis-o GRAV la final! 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO