Ponta: Basescu a spus "lasa oamenii sa moara in fata spitalelor". Vreau sa ajunga in fata legii

22-07-2012 13:05

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta le-a spus, duminica, oamenilor prezenti la mitingul USL de la Iasi, ca Traian Basescu trebuie sa ajunga in fata legii si sa plateasca pentru ceea ce a furat poporului roman.

Ponta l-a numit pe Basescu "tradator si corupt" care a furat impreuna cu "gasca lui de mafioti".

"Am venit astazi aici sa va spun cu inima deschisa ca eu voi vota «da» la referendum si sa va spun ca am incredere ca poporul roman, in majoritatea absoluta, va veni sa voteze «da» la referendum pentru demiterea lui Traian Basescu. Vreau sa ajunga in fata legii si sa plateasca pentru ce a furat poporului roman", a afirmat Ponta.

El a spus ca in urma cu un an si jumatate, in 24 ianuarie, Traian Basescu, "presedintele tradator al Romaniei", a venit in Piata Unirii din Iasi, iar primii care i-au spus "pleaca acasa, tradatorule, au fost cadrele militare disponibilizate.

"Apoi intreaga piata i-a spus «pleaca acasa, coruptule si tradatorule, apoi intreaga Romanie i-a spus «pleaca acasa, coruptule si tradatorule». Eu si Crin Antonescu ne-am dat seama atunci ca datoria noastra fata de dumneavoastra este sa il aducem pe Traian Basescu in fata judecatii romanilor, iar pe 29 iulie veti judeca si veti spune «da» pentru demiterea lui Basescu", a mai spus premierul.

Ponta a mai afirmat ca "Basescu si gasca lui de mafioti nu au facut decat sa injure, sa insulte si sa calomnieze", spunand ca presedintele suspendat i-a lasat pe oameni sa moara in fata spitalelor si i-a lasat sa fure "pe baietii destepti protejati de Videanu".

"Ati vazut ca Basescu si gasca lui de mafioti nu au facut decat sa ne insulte, sa ne injure si sa ne calomnieze. Sunt mandru sa fiu injurat pe Basescu, care i-a injurat pe oameni, pe pensionari, sunt mandru sa fiu un roman ca orice alt roman insultat si jignit de Traian Basescu. Am venit la guvernare de doua luni si am spus sa dam din nou respect profesorilor, medicilor, pompierilor, politistilor. Asa vom face daca veti spune «da» pe 29. Am venit la guvernare de doua luni si am spus ca trebuie sa le dam inapoi pensiile pe care le-a furat Traian Basescu. Noi am spus «da, vom da banii inapoi», Basescu a spus «nu».", a afirmat premierul.

El a mai spus ca Traian Basescu i-a lasat sa fure pe "baietii destepti protejati de Videanu" si i-a lasat pe oameni sa moara in fata spitalelor.

"Am spus ca de ani de zile baietii desteti protejati de Videanu trebuie sa nu mai fure un miliard de euro pe an din banii romanilor. Basescu a spus «nu, lasati-i in pace pentru ca au furat pentru mine si campania mea» (...) Spuneti «da» pe 29 si scapam de Basescu si de hotii lui. Cand am venit la guvernare am spus ca trebuie sa redeschidem spitalele inchise, Basescu a spus «nu, lasa-i sa moara pe oameni in fata spitalelor, pe mine nu ma intereseaza, ma apara oamenii mei, serviciile mele»", a declarat Ponta in Piata Unirii din Iasi.
El a mai sustinut ca Traian Basescu este "un securist aparat doar de securisti".

Premierul a mai spus ca presedintele suspendat i-a trimis pe tineri sa munceasca in alte tari si a promis ca daca romanii vor spune "da" la referendum cei care creeaza locuri de munca vor fi ajutati sa angajeze tineri.

Victor Ponta a mai spus, in fata oamenilor din Piata Unirii, ca isi ia angajamentul ca impreuna cu Crin Antonescu sa faca ceea ce au promis.

"Vom face ceea ce am promis, vom repara ce a distrus Traian Basescu. Ii vom pedepsi pe oameniii lui Basescu, care au distrus aceasta tara", a adaugat Ponta.

Aproximativ 15.000 de persoane au participat, duminica, la mitingul USL din Piata Unirii din Iasi, la care au fost prezenti presedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomnitiei, Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judete ale Moldovei, au scandat "Jos Basescu", avand pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A mintit, demite-l", "Da la referendum".

Sambata, la Iasi, in Piata Palatului Culturii, a avut loc un miting al PDL, la care au participat peste 10.000 de persoane. La actiunea PDL au fost prezenti presedintele suspendat, Traian Basescu, care a venit impreuna cu sotia sa, liderii democrat-liberali si fostul premier Mihai Razvan Ungureanu.

Rezultatele de la Referendum 2012 le vei putea afla pe www.stirileprotv.ro

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO