Victor Ponta se declara solidar cu liderii PSD din tara care au probleme cu legea. Dupa ce a acuzat "persecutiile politice" la care sunt supusi colegii sai de partid, premierul a anuntat luni ca nu se dezice nici de Adrian Duicu.

Adrian Duicu, fostul sef al Consiliului Judetean Mehedinti, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile si este cel de-al saptelea presedinte social-democrat de consiliu judetean urmarit penal sau trimis in judecata pentru fapte de coruptie.

Potrivit premierului, problemele cu legea ale liderilor PSD din teritoriu au legatura atat cu apropierea alegerilor europarlamentare, dar mai ales a scrutinului prezidential.

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei: "Eu cred ca vom lua mai multe voturi pentru ca oamenii stiu foarte bine. Eu nu ma dezic nici de Adrian Duicu, nici de Prioteasa, nici de toti ceilalti care, doar pentru ca sunt din judete unde PSD-ul sta foarte bine, au probleme. Stiam cu totii acest lucru ca asta se va intampla pana in noiembrie".

Reactia fara perdea a lui Victor Ponta vine in contextul in care o treime dintre presedintii de consilii judetene dati de partidul de guvernamant se confrunta cu dosare penale. De altfel, vicepremierul Liviu Dragnea a recunoscut ca problemele cu legea ale colegilor sai ar putea afecta scorul electoral al PSD.

"Nu stiu daca sunt tinte justificate, nejustificate (presedintii de consilii judetene - n.r.). Incepem sa ne punem intrebarea cati mai raman in picioare pana la sfarsitul anului. Asta e, de fapt, singura intrebare pe care ne-o punem", spune Liviu Dragnea, vice-premierul Romaniei.

Potrivit unor surse din PSD, greii partidului din toata tara s-au plans la centru ca se simt hartuiti de procurori. Discutii aprinse in acest sens au avut loc la finalul saptamanii trecute, la Poiana Brasov.

In acest moment, 7 din cei 22 de sefi de consilii judetene PSD - oameni-cheie pentru campaniile electorale - sunt urmariti penal sau trimisi in judecata. "Au o meserie periculoasa si de aia au ajuns tinta pentru procurori", considera premierul Ponta.

Cel mai recent caz este al presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu, arestat preventiv pentru coruptie, abuz in serviciu si trafic de influenta. Iar la inceputul acestui an, pe numele sefului Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a inceput urmarirea penala pentru luare de mita si abuz in serviciu.

Liderul de la Constanta, Nicusor Constatinescu este si el cercetat in trei dosare penale pentru fapte de coruptie. Constantin Nicolescu de la Arges, seful Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, Gheorghe Bunea Stancu de la Braila si Marian Oprisan de la Vrancea sunt alti patru "grei" ai PSD care au probleme cu legea.