Politico: Dăncilă promite că va abandona controversatele modificări ale legilor justiției

Ultima actualizare: 03-06-2019 13:25
Viorica Dancila
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a promis într-un interviu acordat publicației Politico faptul că va abandona aplicarea controversatelor reforme judiciare.

Astfel, conform sursei citate, premierul român ”dă semnalul unei schimbări în partidul său, după ce liderul său a fost încarcerat săptămâna trecută”.

Acest subiect a făcut mult rău partidului și a polarizat societatea noastră. Vreau ca PSD să devină un partid al echilibrului, iar de acum înainte subiectul justiției nu va mai exista pe agenda guvernamentală, ne vom concentra pe zone de interes care sunt prioritare pentru oameni, precum sănătatea, educația și infrastructura”, a declarat Dăncilă pentru Politico.

Până acum, PSD a încercat să dea ordonanță de urgență pentru modificarea legilor justiției, suținând că este necesar ca aceste legi să fie aduse în concordanță cu deciziile Curții Constituționale, însă criticii au afirmat că schimbările vor fi în folosul lui Dragnea.

Nu pot să spun că această agendă a fost legată numai de domnul Dragnea. Au fost multe probleme care au apărut public, legate de acțiuni îndreptate împotriva unor oameni care s-au dovedit a fi nevinovați.” - a spus Dăncilă.

Ea a ai adăugat faptul că, deși ar trebui să existe o dezbatere publică despre sistemul de justiție din România, PSD a dus discuția pe marginea acestui subiect prea departe, probabil.

”Cred că politicienii nu ar trebui să intervină în sistemul de justiție”, mai spune ea.

Luni, premierul Viorica Dăncilă pleacă într-o vizită oficială la Bruxelles, unde va discuta cu liderii europeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO