PNL declanseaza procedura de revocare a lui Ciorbea din functia de Avocat al Poporului. In ce conditii ar putea fi schimbat

Ultimul update: Duminica 29 Ianuarie 2017 07:16
Data publicarii: Joi 26 Ianuarie 2017 15:52
Categorie: Politic
Victor Ciorbea

Liberalii vor demara saptamana viitoare demersurile de revocare din functia de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea.

Anuntul a fost facut de presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Printre motivele invocate: faptul ca Ciorbea a politizat institutia pe care o conduce si s-a transformat intr-un "vasal al PSD".

”Am decis sa incepem demersurile de revocare din functie a Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea nu respecta legea care sta la baza institutiei Avocatului poporului. Domnul Victor Ciorbea a politizat aceasta institutie si s-a comportat ca un vasal al PSD, ca un executant umil al intereselor PSD. Vom solicita inceperea procedurilor de revocare si sa ajunga in functia de Avocat al poporului o persoana profesionista, de probitate morala, o persoana care sa respecte in primul rand oamenii”, a declarat Raluca Turcan.

Ca argumente pentru demiterea lui Ciorbea, Turcan a exemplificat lipsa de reactie fata de ordonanta privind migratia primarilor si atacarea la Curtea Constitutionala a legii care interzice condamnatilor sa fie membri ai Guvernului.

”Va metionez lipsa de reactie pe ordonanta privind migratia primarilor, va mentionez reactia exagerata dupa cativa ani de sanctionare a unei norme care interzice condamnatilor sa faca parte din Guvern. si, de asemenea, modul public in care Victor Ciorbea raspunde solicitarilor si asteptarilor PSD, in dispret fata de cetatenii pe care ar trebui sa-i reprezinte in fata institutiilor statului”, a explicat Turcan.

Presedintele interimar al PNL a anuntat ca liberalii vor depune o solicitare la Birourile Permanente Reunite pentru ca revocarea lui Victor Ciorbea sa fie inclusa pe ordinea de zi a primei sedinte de plen reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Avocatul Poporului este numit in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului pe o durata de 5 ani, cu posibilitatea reinnoirii mandatului o singură data.

Avocatul Poporului prezinta celor doua Camere ale Parlamentului rapoarte, anual sau la cererea acestora. Rapoartele pot contine recomandari privind legislatia sau masuri de alta natura, pentru ocrotirea drepturilor si a libertatilor cetatenilor. Astfel, pentru ca propunerea PNL sa aiba castig de cauza ar trebui sa existe o majoritatea parlamentara care sa voteze revocarea lui Victor Ciorbea, care a fost promovat de PSD.

La 3 octombrie 2012, Victor Ciorbea a devenit membru al PNL, candidand la alegerile din 9 decembrie 2012 pe listele USL/PNL.

La 22 octombrie 2012, Victor Ciorbea a anuntat participarea PNTCD la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, pe listele USL.

In urma alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012, a obtinut un mandat de senator in Colegiul uninominal nr. 7 din Bucuresti, pe listele USL/PNL.

La 11 aprilie 2014, Victor Ciorbea si-a anuntat candidatura pentru functia de Avocat al Poporului si notificarea Parlamentului si a conducerii ASF privind retragerea din pozitia detinuta in Consiliul ASF.

El a fost propus pentru functia de Avocat al Poporului de catre grupurile parlamentare ale PSD din Senat si Camera Deputatilor.

La 14 aprilie 2014, membrii Comisiilor juridice din Senat si Camera Deputatilor au avizat, in sedinta comuna, cu 25 de voturi "pentru" si cinci voturi "impotriva", candidatura lui Victor Ciorbea pentru functia de Avocat al Poporului, potrivit Agerpres.
 

Victor Ciorbea Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Reactia Curtii Constitutionale dupa sesizarea lui Ciorbea privind legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa ajunga premier
Reactia Curtii Constitutionale dupa sesizarea lui Ciorbea privind legea care l-a impiedicat pe Dragnea sa ajunga premier
Avocatul Poporului, contestat de popor.
Avocatul Poporului, contestat de popor. "Argumentele beton" care i-ar permite lui Liviu Dragnea sa intre in Guvern
Avocatul Poporului s-a suparat pe popor. Victor Ciorbea:
Avocatul Poporului s-a suparat pe popor. Victor Ciorbea: "Bieti oameni care nu stiu despre ce e vorba"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban
Orban: E ”ilogic” să dai jos un premier PSD pentru a pune un alt premier PSD
Codrin Ştefănescu, avertisment despre Consiliul PSD: "Toţi să fie atenţi la Dragnea"
Orban: Alegerile anticipate, cea mai bună soluţie, în cazul căderii guvernului
CCR numește ”absurdă” o modificare PSD-ALDE privind sancționarea corupției
Dan Tudorache: Problema amnistiei și grațierii ar trebui lămurită duminică, la CEX-ul PSD
Tăriceanu susține "soluţia celor două state": Israel şi Palestina
klaus iohannis
Iohannis afirmă că "ar fi hazardat" să spună că România va fi pregătită să intre în zona euro în 2024
Klaus Iohannis, întâlnire ”importantă” cu Theresa May: ”Ca să o încurajez puţin”
USR, discuție cu Tudorel Toader și Viorica Dăncilă. Propunerea făcută pe Justiție
Klaus Iohannis: Ar fi ciudat ca opoziția să renunțe la moțiune
Opoziţia a depus moţiunea "Ajunge! Guvernul Dragnea - Dăncilă, ruşinea României”
Preşedintele Klaus Iohannis participă, azi, la Bruxelles, la Summitul Euro