PNL se gândește să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei

Ludovic Orban

Liberalii iau în calcul să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei şi intenţionează, de asemenea, să audieze în Parlament mai mulţi miniştri din Guvernul Tudose.

"Cu siguranţă ne gândim (la o moţiune simplă - n.r.). Se pare că pe furiş, noaptea ca hoţii a devenit un mod de lucru pentru Guvernul Tudose şi pentru miniştrii Guvernului Tudose. Ministrul Educaţiei, sindicalistul habarnist pe numele lui Liviu Pop, a operat la fel. Vineri, la ora 22.00, a trimis nişte faxuri în 13 judeţe prin care a demis 13 inspectori generali şcolari, care practic îşi dobândiseră poziţiile respective în urma unor concursuri organizate de Ministerul Educaţiei, având contracte de management pe perioade de 4 ani.

În spatele acestor demiteri se ascunde un lucru care, după opinia mea, nu a fost sesizat, dar pe care noi îl arătăm cu degetul. Aceşti inspectori generali şcolari au fost demişi pentru că au refuzat să asculte ordinele baronilor PSD din judeţele respective, care le-au solicitat ca la concursurile pentru directorii de şcoli să pună toţi PSD-iştii fără pregătire, fără experiență managerială şi competenţă profesională să-i pună directori de şcoli în cadrul concursurilor pe care le organizează inspectoratele şcolare. PSD urmăreşte ca un fir roşu să-şi pună cadrele politice, clientela politică lipsită de profesionalism în poziţiile de directori de şcoli”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, luni, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL, potrivit News.ro.

El a afirmat că sunt luaţi "în vizor” şi alţi miniştri, pentru care va cere audierea în Parlament când va începe sesiunea din toamnă.

"Avem deja în vizor mai muţi miniştri, cărora le vom solicita audierea la comisie - vezi cazul ministrului de Finanţe. Nu s-a acceptat solicitarea noastră pentru că nu am avut sesiune extrordinară. Evident că îl vom chema pe ministrul Finanţelor să dea seamă pentru ce s-a întâmplat în primele 6 luni ale anului în materie de execuţie bugetară. (...) Pentru fiecare minister avem demersuri pregătie - ministere care sunt în culpă, deşi e foarte greu să găseşti un ministru care nu are bube în cap în Guvernul Tudose”, a declarat liderul PNL.

Citește și
liviu pop
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, iși dorește interzicerea telefoanelor mobile în școli
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Ludovic Orban a afirmat că şi depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva actualului Guvern "rămâne de actualitate”.

"Vom depune moţiunea de cenzură, dar o vom depune când vom avea cele mai mari şanse de a obţine maximum de voturi în Parlament împotriva Guvernului Tudose. Sesiunea asta. Nicio sesiune fără moţiune, este un slogan care a fost lansat de un liberal”, a spus Orban, precizând că are discuţii şi cu parlamentari de la ALDE pentru susţinerea acestui demers.

La rândul său, deputatul liberal Cristian Buican a susţinut că, analizând modul în care Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere gestionează proiectele privind autostrada Moldova şi autostrada Sibiu-Piteşti, Biroul Executiv al PNL a luat hotărârea să ceară prim-ministrului demiterea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru incompetenţă.

"Prin tergiversarea realizării celor două proiecte şi unirea provinciilor istorice ale României, noi credem că PSD, nu numai în acest mandat, dar de-a lungul timpului, a pus în pericol unitatea României. Noi constatăm că în Ardeal, în genere, există un anumit ritm foarte accelerat de dezvoltare economică, în timp ce în celelalte provincii istorice - Oltenia, Muntenia şi Moldova - ritmul de dezvoltare economică este mult încetinit din cauza lipsei infrastructurii rutiere, feroviare şi de alt tip, lucru care se datorează în principal tergiversării realizării acestor culoare, în principal rutiere, de către guvernele PSD. Noi credem că aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire trebuia să găsească provinciile româneşti unite prin autostrăzile puse în Master Plan ca fiind prioritare de către PSD, vorbesc aici de autostrada Piteşti-Sibiu şi autostrada Moldovei. (...) Odată cu începerea sesiunii parlamentare, o să facem uz de toate procedurile parlamentare pentru a-l demite pe ministrul Transporturilor. (...) Dacă nu va fi demis până atunci, PNL va pune o moţiune simplă împotriva ministrului Transporturilor”, a afirmat Buican.
 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
Ministrul Educației:
Ministrul Educației: "Începând de astăzi, auxiliarele nu mai sunt valabile"

Niciun material auxiliar nu mai este valabil "începând de astăzi", a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, iși dorește interzicerea telefoanelor mobile în școli
Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, iși dorește interzicerea telefoanelor mobile în școli

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, miercuri, la Buzău, că îşi doreşte interzicerea telefoanelor mobile în şcoli, acestea urmând a fi lăsate într-un loc special amenajat, securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.

Liviu Pop anunta ca este nevoie de manuale de pregatire sportiva pentru 40 de discipline, de la atletism la yachting
Liviu Pop anunta ca este nevoie de manuale de pregatire sportiva pentru 40 de discipline, de la atletism la yachting

Ministrul Educatiei a postat pe contul de Facebook, "pentru informarea celor care inca nu au aflat", Lista programelor scolare pentru invatamantul gimnazial la care trebuie sa existe manuale scolare.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.