PNL, PMP si M10 cer demisia primarului general Sorin Oprescu: "Solutia potrivita pentru viitor este o administratie noua"

Sorin Oprescu - AGERPRES

Partidul National Liberal cere demisia din functie a primarului general Sorin Oprescu, retinut in noaptea de sambata pentru acuzatii de coruptie.

''Daca instanta ii va confirma astazi mandatul de arestare lui Sorin Oprescu, atunci, este evident ca demisia acestuia din functie este obligatorie. Solutia potrivita a zilei de azi este demisia - un gest de onoare pe care domnul Oprescu l-ar putea face, dincolo de prezumptia de nevinovatie care exista. Din pacate pentru bucuresteni, a doua functie ca importanta electorala din Romania a fost profund compromisa", a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe.

El arata ca liberalii isi reafirma angajamentul ''de a lupta pentru o administratie in care cetatenii sa isi recapete increderea''.

"Solutia potrivita pentru viitor este o administratie noua, integra, liberala. Trebuie sa privim in fata si asta ii cerem si Primarului General al Capitalei, sa nu murdareasca si mai tare imaginea institutiei pe care o conduce de atata timp", atrage atentia Ionut Stroe.

Purtatorul de cuvant al partidului precizeaza ca PNL sustine prezumptia de nevinovatie, ''dar nu ca o moneda de santaj la adresa opiniei publice, asa cum procedeaza premierul Victor Ponta, inculpat si urmarit penal in cazuri de coruptie, dar ramas inca in functie''.

Citește și
spaga oprescu
Cine ar face parte din piramida castigurilor ilegale de la Primaria Capitalei. Oprescu: "Aveti nitica rabdare"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

La randul sau, copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, intr-o postare pe contul sau de Twitter, ca edilul Capitalei, Sorin Oprescu, ar trebui sa demisioneze. ''Dupa retinerea lui S. Oprescu, solutia potrivita azi - demisia. Iar solutia potrivita in viitor - o administratie noua, integra, liberala'', a scris Alina Gorghiu, duminica pe Twitter.

De asemenea, partidul M10, condus de Monica Macovei, cere demisia primarului Sorin Oprescu subliniind ca ''nici Capitala tarii si nici vreo alta structura administrativ teritoriala a Romaniei nu pot fi conduse dupa logica intereselor personale, de grup sau de partid, sfidand si incalcand legea''.

''M10 considera ca Bucurestiul trebuie sa devina un oras condus de oameni integri, competenti si responsabili, demisia primarului Oprescu fiind obligatorie, ca prim pas pentru recuperarea Capitalei de catre cetatenii sai'', se arata intr-un comunicat de presa.

M10 cere transparenta la nivelul administratiei publice locale, ''militand pentru o administratie pusa exclusiv in slujba cetateanului''.

''Sorin Oprescu este cel de-al treilea edil din Bucuresti retinut de procurorii DNA, dupa Marian Vanghelie si Andrei Chiliman, fiind cu totii acuzati ca au creat grupuri infractionale prin care furau in mod organizat din banii publici, in interes personal si de grup. Coruptia endemica si managementul neperformant de la nivelul administratiei au transformat de ani de zile capitala intr-un camp tactic al mafiei locale", conchide M10.

Si PMP cere demisia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce acesta a fost retinut de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

"Retinerea primarului general confirma reflexele de mana lunga care au dominat clasa politica de tranzitie. Primarul USL, Sorin Oprescu, a fost atat de sigur pe el incat a avut impresia ca poate face orice cu resursele Bucurestiului. E tot mai clar ca ghilotina DNA este hotarata sa smulga din radacini acest reflex ticalos al tranzitiei. Un primar trebuie sa raspunda doar in fata comunitatii care l-a ales, nu in fata unor grupuri de interese care il transforma in sluga," a declarat presedintele PMP, Eugen Tomac.

PMP subliniaza ca Oprescu ''trebuie sa demisioneze imediat'', inainte de a aduce un prejudiciu de imagine urias bucurestenilor.

''Sorin Oprescu trebuie sa demisioneze imediat! Coruptia la nivel inalt pare sa nu aiba sfarsit in Romania. Bucuresti, capitala Romaniei, este si ea afectata de coruptie, la cel mai inalt nivel. Chiar primarul general al Capitalei, posibil candidat la un nou mandat din partea PSD, a fost retinut de catre procurorii DNA, fiind prins in flagrant delict de luare de mita. Rezonanta interna si externa a acestui caz fara precedent, chiar si pentru o tara recunoscuta pentru o administratie profund corupta, il obliga pe Sorin Oprescu sa demisioneze imediat din functia de Primar General, inainte de a aduce un prejudiciu de imagine urias bucurestenilor'', se mai arata in comunicatul PMP.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Arestarea lui Oprescu relanseaza planurile pentru castigarea Primariei Capitalei. Basescu:
Arestarea lui Oprescu relanseaza planurile pentru castigarea Primariei Capitalei. Basescu: "As merge pe mana doamnei Udrea"

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a declarat duminica seara ca nu vede printre politicienii din Romania vreun "barbat politic energic" care sa fie candidat la Primaria Capitalei si ca ar merge pe mana Elenei Udrea.

Cine ar face parte din piramida castigurilor ilegale de la Primaria Capitalei. Oprescu:
Cine ar face parte din piramida castigurilor ilegale de la Primaria Capitalei. Oprescu: "Aveti nitica rabdare"

Sorin Oprescu se pregateste pentru o noua noapte in spatele gratiilor.

Ce se va intampla la Primaria Bucuresti dupa arestarea lui Oprescu. Mandatul primarului, suspendat
Ce se va intampla la Primaria Bucuresti dupa arestarea lui Oprescu. Mandatul primarului, suspendat

Mandatul edilului general al Capitalei, Sorin Oprescu, se suspenda in cazul arestarii sale preventive.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.