PNL cere consultari cu toate partidele pe tema stabilitatii economice. Ce data propun liberalii

03-08-2015 15:26

Alina Gorghiu, PNL FOTO AGERPRES

Principalul partid de opozitie vrea ca toate formatiunile parlamentare sa se aseze la masa pentru a discuta problemele economice la scara larga.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni, dupa sedinta Biroului Politic National, ca liberalii propun partidelor politice parlamentare data de 17 august pentru demararea consultarilor pe tema macrostabilitatii economice a Romaniei.

"Este vorba de acea invitatie pe care PNL a facut-o in vederea consultarilor cu toate partidele politice parlamentare pe cele sase teme care tin de stabilitatea macroeconomica, absorbtia fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii, investitiile publice, reforma administratiei publice, aderarea la spatiul Schengen si pregatirea agendei pentru preluarea presedintiei Consiliului UE de catre Romania in 2019. (...) Suntem in masura sa le propunem partidelor parlamentare, celor care sunt interesate de acest dialog, le propunem o data si o echipa din partea PNL care va demara aceste negocieri", a afirmat Alina Gorghiu, citata de Agerpres.

Ea a precizat ca echipa liberala este compusa din Catalin Predoiu, Eugen Nicolaescu, Marian Petrache, cu mandat "sa angajeze discutii si sa expuna principii si directii de actiune propuse de PNL pe tema macrostabilitatii economice a Romaniei".

Gorghiu a adaugat ca se va discuta Codul fiscal, legea salarizarii in sectorul de stat si Acordul cu FMI, CE si BM, acest ultim punct fiind adaugat pe agenda discutiilor din 17 august pentru ca acordul urmeaza sa expire in luna septembrie.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO