Un candidat la Primaria Capitalei vrea sa desfiinteze sectoarele. "Nu o sa vina Mesia sa rezolve problemele orasului"

03-08-2015 13:11

harta Bucuresti, Bing

Cele 6 sectoare ale Capitalei ar putea fi inlocuite de 24 de districte. Aceasta este propunerea unuia dintre politicienii liberali care doresc sa ajunga primari peste Bucuresti.

Deputatul PNL Costica Canacheu, inscris in competitia interna a partidului pentru desemnarea candidatului liberal pentru alegerile la Primaria Capitalei, a afirmat luni ca va initia un proiect de lege pentru reorganizarea orasului Bucuresti in 24 de districte, anunta Agerpres.

"Ma intereseaza Bucurestiul. Il cunosc foarte bine si din perspectiva de cetatean si contribuabil si din perspectiva de participant la deciziile din administratia orasului si din Legislativul tarii. La Bucuresti, nu trebuie asteptat vreun Mesia. Cam asa s-au derulat alegerile si la Bucuresti, nu numai la Bucuresti, in ideea ca un om providential va veni si va rezolva toate problemele orasului. (...) Eu am sa initiez un proiect de lege privind reorganizarea orasului Bucuresti. Proiectul de lege a mai fost propus in Parlament, dar, din pacate, nu am avut pana acum numarul suficient de voturi pentru a da Bucurestiului o lege care sa il puna in situatia de a gestiona un buget de mare capitala europeana asa cum se doreste, sa fie polul european in estul Europei", a afirmat, luni, Canacheu, la Palatul Parlamentului, inainte de sedinta Biroului Politic National al PNL.

Potrivit lui Canacheu, proiectul prevede organizarea de 24 de districte, un consiliu municipal si un buget unic, care sa poata fi gestionat in asa fel incat toate cartierele si vecinitatile orasului sa poata beneficia de programe de dezvoltare, agreate, initiate pe baza consensuala.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26