Orban: Vor fi permise deplasările în afara localității după 15 mai. Încă nu am stabilit motivele

Ultima actualizare: 06-05-2020 13:59

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, că măsurile şi restricţiile care vor continua şi după data de 15 mai sunt necesare pentru a limita răpândirea pandemiei şi pentru a feri populaţia de infectare.

Orban afirmă că starea de alertă permite luarea acestor măsuri şi se arată convins că românii vor respecta restricţiile.

”Preşedintele României a anunţat că, după starea de urgenţă, se va institui, prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, evident cu aprobarea premierului, starea de alertă, în cadrul situaţiei de urgenţă, aşa cum este definită legal. Această stare de alertă permite să luăm decizii care au ca scop apărarea cetăţenilor români de riscul de infectare, care au ca scop diminuarea răspândirii virusului. Sunt convins că cetăţenii români înţeleg necesitatea acestor măsuri care trebuie continuate după data de 15 mai şi că le vor respecta”, a declarat, miercuri, Ludovic Orban, conform news.ro.

Întrebat despre deplasarea în afara localităţilor, după 15 mai, premierul a explicat că va fi permisă pentru anumite motive, dar că acestea nu au fost deocamdată stabilite.

”În interiorul localităţii va exista libertatea deplină de circulaţie. Încă nu am finalizat criteriul de reglementare aferent deplasării în afara localităţii. Am stabilit că vor fi permise deplasările şi în afara localităţii, dar pentru o categorie de motive pe care noi le considerăm întemeiate, pe care, în momentul în care le vom stabili, le vom prezenta public”, a mai afirmat premierul.

Întrebat dacă va fi permisă vânătoarea, Orban a explicat că da, alături de pescuit.

”Ştiţi foarte bine că preşedintele a anunţat anumite categorii de activităţi care se realizează, printre care este şi pescuitul şi vânătoarea. Este important, pentru vânătoarea de mistreţi, să se dea drumul, pentru că la ora actuală sunt două motive extrem de puternice: pe de o parte răspândirea pestei porcine africane iar pentru limitarea răspândirii acesteia este necesitatea de limitare a populaţiei de mistreţi. Pe de altă parte, este vorba de protejarea culturilor agricole care şi aşa sunt afectate de secetă”, a mai declarat premierul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO