Orban spune că are angajamente de vot la moţiune din partea a încă 7 parlamentari

06-10-2019 13:58

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Focşani, că moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, depusă de opoziţie, are şanse mari să fie votată.

 

Orban afirmă că are încă 7 angajamente din partea unor parlamentari care nu se află printre cei 237 care au semnat documentul.

Întrebat ce şanse are moţiunea şi dacă se bazează doar pe cele 237 de voturi ale semnatarilor, Orban s-a arătat optimist.
”Foarte mari (şanse – n.r.). Am mai avut foarte multe discuţii cu parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură şi în momentul de faţă mai avem, pot să răspund, chiar angajamente de vot la moţiune din partea a încă 7 parlamentari. Ceea ce cred eu 237 cu 7, 244, că e un scor un pic mai confortabil”, a declarat Orban, potrivit News.ro.

Întrebat, de asemenea, dacă nu se teme de jocurile lui Victor Ponta, Orban a declarat că dificultatea negocierilor purtate pentru moţiune s-a datorat numărului mare de personaje care a trebuit să se unească.

”Nu este adevărat. Dificultatea negocierilor purtate pentru această moţiune de cenzură a rezidat în primul rând de numărul mare de actori care au trebuit să se unească pentru susţinerea acestui demers pe de o parte şi, pe de altă parte, datorită, să spun, diferenţelor de opinie între aceşti actori pe mai multe puncte. Toate aceste diferenţe au fost lăsate de o parte. Convingerea mea este că la ora actuală toate formaţiunile politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură”, a spus Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat, răspunzând unei întrebări privind votul secret anunţat de UDMR, că această formaţiune politică nu a cerut niciodată parlamentarilor săi să voteze la vedere.

”În 30 de ani, conducerea UDMR nu a cerut niciodată parlamentarilor UDMR să voteze la vedere, la ei este o cutumă în cadrul grupului UDMR. Pe de altă parte, tot în aceşti 30 de ani, toate deciziile oficiale luate de conducerea UDMR, au fost respectate de parlamentarii UDMR. Ca atare, eu nu am nicio emoţie în privinţa voturilor parlamentarilor UDMR. Sigur, că ştim, avem semnale din partea multor parlamentari, că Guvernul, prin diferiţi emisari, caută să ofere marea cu sarea către parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, cu intenţia de a-i determina să nu vină la vot”, a declarat Orban.

Liderul PNL a mai spus că nu are cunoştinţă despre niciunul dintre cei 237 de semnatari, că ar fi luat o altă decizie decât aceea de a vota moţiunea de cenzură.

Întrebat ce va urma după moţiune, Orban a declarat că principalul obiectiv este de a pune punct acestei guvernări PSD.

”Principalul nostru obiectiv este să punem punct acestei guvernări. În privinţa opţiunilor Partidului Naţional Liberal, am prezentat public până acum de zeci de ori, dacă unii nu au auzit, înseamnă că nu urmăresc media. Prima noastră opţiune o reprezintă alegerile anticipate, dacă este posibil să se organizeze alegeri anticipate, asta ar presupune un acord politic al multor parteneri pentru că este nevoie de respingerea succesivă a două guverne de către Parlament. În cazul în care nu va exista un acord politic, Partidul Naţional Liberal este pregătit să-şi asume răspunderea guvernării, adică, să formeze un Guvern în jurul Partidului Naţional Liberal”, a mai declarat Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că ”după reuşita moţiunii de cenzură, preşedintele României, în conformitate cu prevederile constituţionale, va declanşa consultări la Palatul Cotroceni, în urma acestor consultări va prezenta o soluţie iar Partidul Naţional Liberal va susţine soluţia care va fi prezentată de preşedintele României Klaus Iohannis”.

 

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO