Opoziția a strâns 237 semnături pentru moțiune: ”Guvernul, după opinia mea, va fi demis”

25-09-2019 14:35

Președintele PNL Ludovic Orban a anunțat oficial, miercuri, că opoziția a adunat 237 de semnături pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Liderul liberalilor a precizat că documentul va fi depus luni în Parlament și s-a arătat convins că moțiunea de cenzură va fi adoptată.

Guvernul, după opinia mea, va fi demis. În momentul de față, atât din numărul de semnături, cât și din toate discuțiile pe care le-am avut - pentru că trebuie să știți că în afară de cei 237 de semnatari există posibilitatea ca foarte mulți, chiar dacă n-au semnat până la urmă moțiunea, să voteze în favoarea moțiunii.

Din punctul meu de vedere există toate șansele ca această moțiune de cenzură să fie adoptată și Viorica Dăncilă să se întoarcă ca simplu cetățean.” - a spus Orban.

Președintele PNL a explicat că, dacă moțiunea va fi adoptată iar Guvernul Dăncilă va fi demis, pasul următor va fi ca șeful statului să convoace consultări la Palatul Cotroceni pentru formarea unui nou Guvern. 

”Oricum, important este să treacă moțiunea de cenzură și să punem punct acestei guvernări nenorocite care face un rău imens României. Ulterior, în conformitate cu prevederile constituționale, președintele României va declanșa consultările și în cadrul acestor consultări, dacă mai există diferențe de opinie, vom căuta să găsim o soluție care să facă bine României.” - a mai spus Orban.

”Astăzi am reuşit să strângem 237 de semnături, patru peste numărul de voturi necesar pentru reuşita moţiunii de cenzură. Peste acest prag continuăm discuţiile cu alţi zece parlamentari independenţi sau ai minorităţilor naţionale pentru a mări acest număr astfel încât să fim siguri că punem punct acestui guvern. Nu am vorbit chiar cu toţi individual, dar am vorbit cu mulţi dintre ei şi am încredere că cine a semnat va vota moţiunea de cenzură şi că nu e posibil ca vreunul dintre parlamentarii implicaţi în acest demers să semneze şi după aia să nu voteze”, a declarat Orban miercuri seară, conform News.ro.

”Sunt încrezător în reuşita acestei moţiuni de cenzură şi pe de altă parte vă readuc aminte că am anunţat la începutul sesiunii parlamentare că avem un calendar de negocieri, că ne-am stabilit ca obiectiv să strângem 232 de semnături ca o garanţie pentru reuşita moţiunii. Aproape nimeni nu a crezut că avem această capacitate de a coagula practic aproape toţi parlamentarii aflaţi în opoziţie şi iată că astăzi există 237 de parlamentari care au semnat pentru moţiunea de cenzură”, a declarat liberalul.

Ludovic Orban a mai precizat miercuri seară că moțiunea de cenzură va fi depusă luni sau marți în Parlament.

”Depunerea moţiunii de cenzură va fi la începutul săptămânii viitoare, luni sau marţi, nu pot să vă spun cu precizie pentru că este o decizie pe care trebuie să o luăm toţi liderii care susţinem acest demers. Oricum, va fi luni sau marţi, încă nu am stabilit cu precizie data pentru că încercăm să calculăm calendarul astfel încât să diminuăm la maxim posibilitatea PSD să facă o planificare care să dezavantajeze moţiunea”, a declarat Orban.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26