Nume de parlamentar: Placinta, Chisalita, Gaina, Ratoi sau Lup

10-01-2009 00:00


Este cazul sa va obisnuiti cu aceste nume, pentru ca astfel se recomanda unii dintre senatorii si deputatii intrati recent in Parlament. Cu totii se mandresc cu numele de familie pe care le poarta.


Narcis Chisalita, din Caras, se pricepe sa faca fiertura de legume de la care i se trage probabil si numele. Sincer, omul recunoaste si ca a fost ales deputat din partea PSD, fara sa faca pe nimeni chiselita, adica praf. Pur si simplu l-au placut oamenii.

Este si cazul lui Viorel Palasca, de la PNL. De loc din Mehedinti, omul raspunde cu umor ca nu stie exact de unde vine numele. Palasca insemana "geanta de piele, care se poarta la sold". Greu de crezut ca mai foloseste insa cineva cuvantul.

Lui Viorel Carare ii e mult mai usor sa explice ce avantaje si ce dezavantaje a avut de-a lungul vietii de pe urma numelui.

In bancile Camerei Deputatilor se mai gasesc si un Ratoi, un Lup si pe domnul Stirbu. Nu stim daca vor sta insa unul langa celalalt si daca se vor intelege.

Stim insa ca nici Senatul nu duce lipsa de nume iesite din comun. De pilda, Gaina. Nu, nu este o doamna, ci un domn: Mihaita Gaina, senator PSD de Ialomita, coleg de Parlament si cu Sorina Placinta, senator PD-L de Vrancea.

Toti acesti parlamentari se afla la primul mandat. In vechea legislatura, lista cu nume stranii a fost mult mai scurta. Ii aminitim doar pe William Branza , Viorel Pupeza sau Traian Mandru.

Ramane de vazut daca politicienii se vor face remarcati, in primul rand, prin propunerile legislative. Pana la urma, numele nu conteaza, mai ales ca nimeni nu si-l alege.

Tags: parlament,

VIDEO PROTVPLUS.RO