Nimeni nu s-a înscris până acum la concursul pentru șefia DNA

20-08-2018 09:34


sediul DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că, până în prezent, niciun procuror nu s-a înscris la selecţia pentru funcţia de şef al DNA.

”Bănuiam că îmi veți pune această întrebare. M-am interesat la Direcția de Resurse Umane, în clipa asta când vorbim nu este niciun candidat înscris.” - le-a spus ministrul, luni dimineață, jurnaliștilor adunați în fața sediului Ministerului Justiției.

Întrebat dacă se așteaptă să apară mai mulți doritori chiar în ultima zi de înscrieri, la fel cum s-a întâmplat ultima dată, Tudorel Toader a răspuns afirmativ.

”Da, sunt convins că vor fi.” - a spus ministrul Justiției.

Ministerul Justiţiei a demarat o nouă selecţie pentru propunerea de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit MJ, noua procedură se va desfăşura în perioada 6 august - 6 septembrie. Candidaţii pot depune cereri de înscriere pentru funcţia de conducere vacantă până la data de 24 august inclusiv.

Pe 27 iulie, Ministerul Justiţiei a anunţat că au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru funcţia de procuror-şef al DNA, urmând ca procedura de selecţie să fie reluată.

Cei patru candidaţi înscrişi în cursă au fost Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr - procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob - procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu - procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO