Nastase: Stolojan are vocatia retragerii

16-12-2008 00:00

Nastase: Stolojan are vocatia retragerii

Adrian Nastase prezinta pe blogul sau principalul motiv pentru care Stolojan s-a retras din funtia de premier, spunand ca "un politician care se retrage inainte de a incepe are vocatia retragerii".


Un sportiv se retrage dintr-o competitie "fiindca muschii, ligamentele sau articulatiile nu mai reusesc sa raspunda cu o viteza multumitoare comenzilor venite dinspre creier", artistii renunta la scena pentru ca "vocea, pierzandu-si puterea, devine doar un ecou al artei adevarate", iar chirurgii renunta la cariera pentru ca "nu mai pot oferi precizie", arata Nastase pe blogul sau.

Un politician insa, cand "se retrage inainte de a incepe, si nu o face o singura data, inseamna, pur si simplu, ca are vocatia retragerii", potrivit lui Nastase.

El adauga ca alegatorii "nu pot decat sa fie dezamagiti" cand victoria partidului pe care l-au ales nu poarta un nume. Nastase propune in continuare alegerea premierului la urne sau de catre Parlament.

"Poate ca e momentul sa discutam serios despre alegerea directa a primului ministru. A ne preface doar ca-l alegem - punandu-l pe afise, plimbandu-l prin fata electoratului, desemnandu-l sa se lupte cu criza si apoi inlocuindu-l cu un primar - este nu doar lipsa de respect fata de alegatori, dar chiar inselatorie", mai scrie Nastase pe blog.

Tu care crezi ca este vocatia lui Adrian Nastase?

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO