Multe comune sunt pregatite sa renunte la asfaltari doar ca sa aiba bani pentru alegeri

Ultima actualizare: 04-11-2012 09:11

Alegerile locale saracesc bugetele primariilor. Mii de comune nu au bani ca sa le organizeze pentru ca la inceputul anului, cand au facut bugetele, au pus fonduri deoparte pentru un singur rand de alegeri comasate.

 

Iar acum s-au trezit ca au cheltuieli duble si-n iunie, si-n noiembrie, iar Guvernul ii obliga pe edili sa plateasca stampilele si buletinele de vot. Multi se gandesc sa renunte la asfaltari si sa lase ulitele pline de noroi, doar ca sa aiba bani pentru alegeri.

Cheltuielile pentru alegeri variaza de la o comuna la alta. In functie de numarul de sate pornesc de la 5-6 mii de lei si ajung si la cateva zeci de mii euro.

Unii primari se gandesc sa renunte la o parte din lucrarile propuse anul acesta, ca sa le ramana bani de alegeri.

Altii vor recicla urnele si cabinele folosite la alegerile din 2008.

Guvernul le da 100 de milioane de lei comunelor care nu au bani. Insa ii cere inapoi in 60 de zile de la anuntarea rezultatelor, chiar daca primarii s-au plans ca n-au de unde sa-i dea.

Guvernul a anuntat saptamana trecuta ca alegerile locale vor avea loc pe 10 iunie. Se vor desfasura intr-un singur tur iar candidatul cu cele mai multe voturi va castiga fotoliul de primar.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO