Monica Macovei acuza: Tariceanu mi-a cerut in Guvern sa il informez in cazul anchetelor care privesc un ministru

Monica Macovei, Calin Popescu Tariceanu

Monica Macovei a declarat ca atunci cand era ministru, iar DNA incepuse anchetarea lui George Copos, premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ”sa gaseasca o cale prin care sa fie informat ca se fac anchete care privesc un ministru".

”Am avut aceasta discutie in Guverm, cand s-a facut DNA. Primul politician de rang inalt pe care DNA l-a anchetat a fost prim-viceministrul Copos, care era in guvern cu noi. La prima sedinta de Guvern, cand a aparut informatia in presa despre Copos, ca este chemat la DNA, Tariceanu mi-a spus << Monica, trebuie sa gasesti o cale prin ca eu sa fiu informat ca se fac investigatii impotriva unui ministru, sau impotriva unui alt politician de rang inalt>>. Si eu am spus: Nu, nu veti fi informat”, a afirmat Macovei, conform Mediafax, care citeaza B1 TV.

Ea a continuat: ”Aceasta este problema, unde se duc informatiile”, precizand ca ”informatiile se duc doar la procurori”, nu la premier, sau la ministri.

Potrivit Monicai Macovei, discutia, care s-a purtat in sedinta de Guvern a durat destul de mult, ”pe un ton ridicat”. ”Unii mai tipa. Tipau toti, la un moment dat, a mai spus Macovei, despre acel moment.

Citește și...
Monica Macovei a lansat partidul politic M10:
Monica Macovei a lansat partidul politic M10: "Avem in fata un tsunami de coruptie". Ce contine decalogul europarlamentarului

Monica Macovei a declarat, duminica, cu ocazia lansarii, in fata simpatizantilor, a partidului M10, ca noua formatiune nu are functii de oferit, nici sacose cu bani sau contracte de dat, ci isi propune sa lupte cu un ”tsunami” de coruptie si hotie.

Cum explica Tariceanu votul senatorilor in cazul Vosganian. Fostul premier are un mesaj si pentru Klaus Iohannis
Cum explica Tariceanu votul senatorilor in cazul Vosganian. Fostul premier are un mesaj si pentru Klaus Iohannis

Calin Popescu-Tariceanu sustine ca un vot in favoarea cererii formulate in cazul lui Varujan Vosganian ar fi creat precedentul ca orice decizie a Guvernului sau altor autoritati publice sa fie cenzurate de procurori.

Monica Macovei cere excluderea lui Victor Ponta din avocatura:
Monica Macovei cere excluderea lui Victor Ponta din avocatura:"A intrat fara examen, cu un titlu de doctor obtinut prin furt"

Europarlamentarul Monica Macovei cere Baroului Bucuresti excluderea lui Victor Ponta din avocatura, anunta Mediafax.

Recomandări
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%
Autoritățile anunță că vom primi mai mulți bani prin programul guvernamental „Rabla”. Prima de casare crește cu 15%

Autoritățile anunță că le vor da mai mulți bani celor care vor să își cumpere o mașină nouă prin programul guvernamental „Rabla”.

Gara de Nord va fi modernizată:
Gara de Nord va fi modernizată: "Vin după 22 de ani în România, sunt șocat și nici nu mai vreau să pun piciorul"

Gara de Nord, cea mai mare poartă de intare în București, va fi modernizată. Deocamdată a fost lansată licitația pentru acest proiect.

”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni
”Ucigașele de tancuri” sunt în drum spre Ucraina. Soldaţii ucraineni se antrenează deja de câteva săptămâni

Rușii par tot mai aproape de cucerirea Bahmutului, în estul Ucrainei, după ce ar fi cucerit un sat din apropiere. Potrivit ministrului de externe de la Kiev, Ucraina va primi de la aliați, "în primul val", între 120 și 140 de tancuri.