Mirel Palada: Traian Basescu ascunde fapte de coruptie sau minte cu privire la Comarnic-Brasov

Ultima actualizare: 29-08-2014 07:01
Mirel Palada

Consilierul premierului Ponta, Mirel Palada, afirma, intr-un comunicat, ca presedintele Traian Basescu ascunde fapte de coruptie sau minte cu privire la contractarea autostrazii Comarnic-Brasov.

El a facut aceste declaratii dupa ce consilierul prezidential Bogdan Oprea a negat afirmatia premierului ca presedintele ar fi sesizat DNA.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca seful statului, Traian Basescu, a sesizat DNA cu privire la atribuirea lucrarilor la autostrada Comarnic-Brasov. In replica, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a declarat marti ca afirmatia premierului este mincinoasa.

In replica la declaratia lui Bogdan Oprea, Palada aminteste ca la investirea noului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, presedintele Traian Basescu a afirmat: "Atentionez ca mergeti intr-un minister cu probleme. Acolo ar trebui sa fiti atent in mod deosebit la premisele de contractare a Autostrazii Comarnic-Brasov. Din informatiile mele, deja s-au produs acte de coruptie".

Palada ii cere sefului statului in mod oficial explicatíi cu privire la aceste afrimatii, afirmand ca Traian Basescu fie minte, fie ascunde fapte de coruptie.

"Presedintele Romaniei se afla intr-una din urmatoarele situatii: fie are cunostinte despre fapte de coruptie implicate intr-un proiect public important de infrastructura si nu sesizeaza organele abilitate ale statului - in speta DNA, fie s-a folosit de un neadevar pentru a forta blocarea acestui proiect. Cu alte cuvinte, ori ascunde fapte de coruptie, ori minte! Ambele posibile explicatii ale comportamentului presedintelui Romaniei sunt inacceptabile pentru un demnitar al statului roman si cu atat mai mult pentru cel mai important om in stat, motiv pentru care ii solicit oficial explicatii suplimentare", afirma Mirel Palada.
 

Citeste și...
Parteneri