Mircea Geoana: In turul III castig zdrobitor, cu peste 54% dintre voturi


Ultimul update: Joi 30 August 2012 13:20
Data publicarii: Luni 14 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Politice
Mircea Geoana

Rezultatele BEC de astazi privind renumararea voturilor nule nu il avantajeaza pe Mircea Geoana. Presedintele PSD este convins insa ca o repetare a turului II al prezidentialelor ii va castig de cauza in fata lui Basescu, potrivit ziarului Gandul.

Ne putem trezi peste cinci ani de zile ca (Traian Basescu, n. red.) o sa o foloseasca pe Elena Basescu ca viitor presedinte al Romaniei.
Mircea Geoana
In primul interviu acordat ziarului Gandul dupa alegerile prezidentiale, presedintele PSD Mircea Geoana a declarat ca spera din toata inima ca se vor relua alegerile. In viziunea sa, in acest moment se joaca soarta democratiei romanesti. Daca lucrurile nu sunt clarificate acum, se va instala o pseudo-democratie.

Seful PSD a anuntat ca nu va abdica nicio secunda de la aflarea adevarului, mai ales ca "in opinia publica din Romania, peste 60% dintre cetateni considera ca aceste alegeri au fost fraudate". In plus, solicitarile facute de PSD catre Curtea Constitutionala sunt legitime si probate de o maniera consistenta.

Ce se intampla in continuare?

Geoana sustine ca este momentul "sa dam ragazul institutiilor statului roman (...) sa aflam in aceste zile intregul adevar".

Varianta cea mai proasta ar fi ca peste o luna sau doua cand procesul (de renumarare a voturilor, n.red.) va continua, sa ne trezim cu o infirmare a acestui rezultat, cu un presedinte, eventual, instalat la Cotroceni.
Mircea Geoana
In cazul unei decizii nefavorabile a Curtii Constitutionale in privinta voturilor nule, Geoana a atras atentia ca PSD-ul ataca cinci puncte distincte, iar voturile nule reprezinta doar unul dintre acestea.

Miezul problemei, cum se exprima liderul social-democrat, il reprezinta verificarea, in principal, in diaspora si in sectiile speciale a CNP-ului cu listele de alegatori si cu declaratiile pe proprie raspundere. Voturile in sectiile speciale nu sunt mai numeroase de 600 si ceva de mii, mai arata acesta.

Urmareste inregistrarea interviului cu Mircea Geoana!

Sursa: Gandul

VIDEO PROTVPLUS.RO