Ministrul Turismului: ”Demontez orice zvon prin care se induce ideea că în PSD ar fi dictatură”

Ultimul update: Duminica 02 Septembrie 2018 15:49
Data publicarii: Duminica 02 Septembrie 2018 15:47
Categorie: Politic
bogdan trif

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, lider al PSD Sibiu, susţine că partidul este reprezentat de o echipă în care au loc dezbateri, schimburi de opinii ce se tranşează în mod democratic prin supunere la vot, iar majoritatea întotdeauna decide.

Acesta demontează "absolut orice zvon prin care se induce ideea că în PSD ar fi dictatură şi că un singur om ar hotârî în numele tuturor".

"Aceste aberaţii au scopul de a dezinforma şi a decredibiliza partidul care a primit încrederea românilor prin vot direct", spune Trif.

"Întâlnirea de ieri a membrilor CEX a dovedit încă o dată unitatea care caracterizează Partidul Social Democrat. Suntem o echipă puternică care are ca principal obiectiv guvernarea pentru bunăstarea românilor. Ieri au fost dezbătute şi votate liniile principale ale planului de acţiune al PSD pentru următoarea perioadă. Pe fiecare domeniu au fost votate măsuri şi au fost stabilite termene pentru implementarea acestora. Este important să avem continuitate în ceea ce priveşte programul de guvernare pentru care PSD a fost ales de români. (...) În cadrul CEX au fost evocate direcţiile strategice. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre un posibil candidat comun PSD-ALDE la alegerile prezidenţiale. Este important ca un personaj toxic pentru societatea românească precum Klaus Iohannis, declarat irevocabil de o instanţă, “cumpărător de rea credinţă de case”, să nu mai conducă vreodată România", arată Trif într-un comunicat de presă transmis duminică, citat de Agerpres.

El susţine că PSD are obligaţia să vină în faţa românilor cu un candidat responsabil, un mediator, un conducător de stat care să reprezinte un liant între puterile statului.

"Ţin să precizez că PSD este reprezentat de o echipă în cadrul căreia au loc dezbateri, schimburi de opinii, care se tranşează în mod democratic prin supunere la vot, iar majoritatea, întotdeauna decide. Demontez absolut orice zvon prin care se induce ideea că în PSD ar fi dictatură şi că un singur om ar hotârî în numele tuturor. Aceste aberaţii au scopul de a dezinforma şi a decredibiliza partidul care a primit încrederea românilor prin vot direct", mai spune ministrul Turismului.

Social-democraţii s-au reunit, sâmbătă, la Neputun, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, care a durat aproximativ şase ore şi în care primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a adus acuzaţii grave ministrului de Interne, Carmen Dan, căreia i-a cerut demisia, propunere respinsă însă la vot.

Gabriela Firea a declarat, la finalul CExN, că le-a transmis colegilor săi un mesaj al comisarului european Corina Creţu, care i-a spus că preşedintele CE Jean-Claude Juncker şi comisarii europeni şi sunt îngrijoraţi pentru situaţia din România şi pentru ceea ce s-a întâmplat în 10 august. Ea a afirmat că, în contextul în care a transmis îngrijorările de la Bruxelles şi faptul că în 18 septembrie preşedintele CE va transmite un mesaj în acest sens, a spus în şedinţa PSD că pentru violenţele din Piaţa Victoriei o vină o poartă ministrul Carmen Dan, care a încercat să paseze răspunderea prefectului, "salvând practic imaginea publică a domnului preşedinte Dragnea, care a propus-o". De asemenea, Firea i-a adus acuzaţii grave lui Carmen Dan, relatând că aceasta a venit cu mesaje printate cu discuţii între prefectul Capitalei Speranţa Cliseru şi secretari de stat în MAI. Firea a spus că ministrul de Interne are o problemă personală cu ea şi cu Speranţa Cliseru, pe care a jignit-o.

Firea a mai spus că relaţia dintre ea şi preşedintele PSD Liviu Dragnea este una tensionată şi că, deşi speră să se rezolve, este puţin probabil pentru că Dragnea nu vrea să o schimbe pe Carmen Dan din funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a susţinut, referitor la conflictul dintre primarul Capitalei Gabrielei Firea şi ministrul de Interne Carmen Dan pe tema violenţelor de la mitingul din 10 august, că îi înţelege supărarea Gabrielei Firea, dar nu este de acord cu ea. Dragnea a spus că susţinerea sa pentru Carmen Dan este mai puţin importantă şi că faptul că în şedinţa CEx s-a votat aproape în unanimitate pentru ca ministrul de Interne să nu fie demis este o dovadă a faptului că acest lucru nu ar mai trebui adus în discuţie. Liderul PSD a subliniat că speră ca Firea să treacă epste supărare, însă "să discuţi despre prefect trei ore e cam mult”.

Duminică, mai mulţi membri ai Cabinetului Dăncilă au transmis mesaje în care au susţinut că "PSD este nu doar cel mai puternic, ci şi cel mai democratic partid din România, în care diferenţele de opinie sunt respectate şi ascultate, iar deciziile importante se iau împreună".

bogdan trif Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Pro TV

Doina Federovici (PSD): ”Să realizăm că suntem în conflict cu cei care vor să dezbine ţara”
Doina Federovici (PSD): ”Să realizăm că suntem în conflict cu cei care vor să dezbine ţara”
Protestul din 10 august. Comisia de apărare, convocată pentru audierea lui Carmen Dan şi a Speranţei Cliseru
Protestul din 10 august. Comisia de apărare, convocată pentru audierea lui Carmen Dan şi a Speranţei Cliseru
VIDEO PROTVPLUS.RO
Călin Popescu Tăriceanu
Tăriceanu, despre dosarul de la DNA: ”Au pus numai lucrurile ce duc la o anumită concluzie - că eu aş fi vinovat”
Teodorovici: Guvernul a adoptat OUG pentru Fondul Suveran de Investiții
Nouă gafă a premierului Viorica Dăncilă. Ce cuvânt a folosit în loc de ”predicţii”. VIDEO
Dăncilă: Datele INS arată că măsurile luate de Guvern sunt corecte, creşterea economică este sustenabilă
Dăncilă a criticat raportul MCV. Premierul a precizat însă că rămânerea României în UE este singura cale
Traian Băsescu: ”Dacă ţineţi la România, schimbaţi guvernul!”
Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu
Deputații au votat inițiativa lui Dragnea și Tăriceanu, prin care interceptările pot fi contestate
Detenția la domiciliu: PSD a eliminat articolul care ar fi avantajat-o pe Udrea. Cine ar fi beneficiarii
Deputații USR cer măsuri drastice împotriva lui Florin Iordache, după gesturile obscene din Parlament
Imagini inedite cu Florin Iordache ținând un discurs în 2004 într-o sală goală. VIDEO
Cioloș, după prezentarea raportului MCV: "Trebuie oprit atacul tâlharilor asupra justiției"
Trei parlamentari anunţă că au demisionat din PSD. Ce spun despre Dragnea