Ministrul Toader nu vrea să spună dacă PSD i-a cerut să dea OUG pentru amnistie

06-11-2018 16:37

Tudorel Toader

Ministrul Justiției Tudorel Toader a refuzat marți să le răspundă jurnaliștilor, care au vrut să știe dacă vreun lider PSD i-a cerut vreodată să dea o ordonanță de urgență

Toader le-a cerut acestora să nu ”personalizeze”, după care a spus că va răspunde ”la momentul potrivit”.

Reporter: Domnule ministru, ne puteți spune dacă Liviu Dragnea, cei din PSD sau doamna Dăncilă v-au cerut vreodată să dați o ordonanță de urgență pe amnistie sau grațiere?

Ministrul Tudorel Toader:Domne, nu personalizați, eu stau cu dumneavoastră până se termină filmul. Stau cât vreți, dar nu mai personalizați întrebările, răspunsul l-am dat acum 2 minute, vă voi răspunde la momentul potrivit”.

În urmă cu câteva săptămâni, șeful PSD a afirmat că amnistia ar însemna "un act de dreptate" faţă de cei "condamnaţi nevinovaţi" şi nu un act de clemenţă în an centenar.

Luna trecută, Liviu Dragnea a declarat că ar fi o minciună zvonul că ar fi încercat să o forțeze pe premierul Viorica Dăncilă să dea OUG.

”E o prostie să spui că riscă dosar penal dacă adoptă o OUG. Este o minciună că am forţat să dea OUG. Doamna Dăncilă a spus un lucru foarte corect, foarte normal, că nu se poate discuta acum despre OUG de amnistie pentru că Guvernul are cu totul alte priorităţi. Nu a respins ideea în sine. Dacă ministrul Justiţiei prezintă un punct de vedere, atunci discutăm în partid”, a spus la acea vreme Liviu Dragnea. 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO