Ministrul Sanatatii, "urecheat" in timpul sedintei de Guvern, pentru ca vorbea in termeni medicali. Ponta: "Eu n-am inteles"

09-09-2015 12:56


Nicolae Banicioiu, Victor Ponta - AGERPRES

Premierul Victor Ponta s-a enervat in timpul sedintei saptamanale de Guvern dupa ce ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a inceput sa vorbeasca in termeni de specialitate, pe care "oamenii" nu-i inteleg, despre un proiect legat de hepatita C.

Vizibil nervos, premierul l-a intrerupt pe ministrul Sanatatii chiar in timp ce acesta incerca sa explice care sunt noutatile de pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 9 septembrie.

Iritat, Ponta i-a cerut lui Banicioiu sa vorbeasca "in limba romana".

Nicolae Banicioiu: "Vreau sa va spun ca astazi avem si o hotarare de Guvern privind listarea unor DCI-uri pentru care Comisia Europeana a emis decizii de suspendare a autorizatiei de punere pe piata. Deci, un pic de curatenie in lista de compensate, avand in vedere si maine intalnirea cu comisarul european pe sanatate. Sunt acele .. acei derivati si Gingko biloba, de care spunea toata lumea.."

Victor Ponta: "Eu n-am inteles ce faceti bine pentru oameni. Daca vreti sa vorbiti in limba romana sa intelegem, daca nu..."

Nicolae Banicioiu: "In paralel cu acest fapt vreau sa va anunt ca astazi a inceput procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C, ciroza si .."

Victor Ponta: "Asa. Explicati. Sa stie oamenii care se uita ca aveti o solutie pentru cei cu hepatita C. Astea vream sa spuneti."

Nicolae Banicioiu: "E, in sfarsit, o solutie foarte buna. Vom anunta la minister probabil maine, iar vestea si mai buna este ca economiile ne-au permis sa mergem si pe alte aripi terapeutice. Deci nu numai pe hepatita C, ci si pe cancerul de plamani si melanomul malign, adica cancerul de piele."

Victor Ponta: "Asa. Ziceti pe limba romana, sa inteleaga cei care au nevoie de ajutor ca aveti solutii. Maine explicati la minister, dar nu stiu cat de mult va fi mediatizat, ca e un lucru bun, si atunci .. Spuneti-o acuma, sa auda oamenii, da?"

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO