Ministrul Sanatatii, "urecheat" in timpul sedintei de Guvern, pentru ca vorbea in termeni medicali. Ponta: "Eu n-am inteles"

Ultima actualizare: 12-09-2015 07:15
Nicolae Banicioiu, Victor Ponta - AGERPRES

Premierul Victor Ponta s-a enervat in timpul sedintei saptamanale de Guvern dupa ce ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a inceput sa vorbeasca in termeni de specialitate, pe care "oamenii" nu-i inteleg, despre un proiect legat de hepatita C.

Vizibil nervos, premierul l-a intrerupt pe ministrul Sanatatii chiar in timp ce acesta incerca sa explice care sunt noutatile de pe agenda sedintei de Guvern de miercuri, 9 septembrie.

Iritat, Ponta i-a cerut lui Banicioiu sa vorbeasca "in limba romana".

Nicolae Banicioiu: "Vreau sa va spun ca astazi avem si o hotarare de Guvern privind listarea unor DCI-uri pentru care Comisia Europeana a emis decizii de suspendare a autorizatiei de punere pe piata. Deci, un pic de curatenie in lista de compensate, avand in vedere si maine intalnirea cu comisarul european pe sanatate. Sunt acele .. acei derivati si Gingko biloba, de care spunea toata lumea.."

Victor Ponta: "Eu n-am inteles ce faceti bine pentru oameni. Daca vreti sa vorbiti in limba romana sa intelegem, daca nu..."

Nicolae Banicioiu: "In paralel cu acest fapt vreau sa va anunt ca astazi a inceput procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C, ciroza si .."

Victor Ponta: "Asa. Explicati. Sa stie oamenii care se uita ca aveti o solutie pentru cei cu hepatita C. Astea vream sa spuneti."

Nicolae Banicioiu: "E, in sfarsit, o solutie foarte buna. Vom anunta la minister probabil maine, iar vestea si mai buna este ca economiile ne-au permis sa mergem si pe alte aripi terapeutice. Deci nu numai pe hepatita C, ci si pe cancerul de plamani si melanomul malign, adica cancerul de piele."

Victor Ponta: "Asa. Ziceti pe limba romana, sa inteleaga cei care au nevoie de ajutor ca aveti solutii. Maine explicati la minister, dar nu stiu cat de mult va fi mediatizat, ca e un lucru bun, si atunci .. Spuneti-o acuma, sa auda oamenii, da?"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!