Ministrul propus al Sanatatii, Florian Bodog, intrebat daca a luat mita: "Nu iau spaga ca medic"

Florian-Dorel Bodog

Ministrul propus al Sanatatii, Florian Bodog, a fost avizat, miercuri, de comisiile de sanatate din Parlament.

El a prezentat pe scurt programul PSD in domeniu si a promis ca toate angajamentele vor fi respectate.

Ministrul propus al Sanatatii a afirmat, in cadrul audierilor, ca pana la finalul anului 2017 va fi elaborata o noua Lege a sanatatii, care sa rezolve disfunctionalitatile din sistem, urmand ca ea sa cuprinda si noua grila de salarizare, promisa de PSD.

"Imi doresc sa eliminam aceasta conceptie potrivit careia cel mai bun medic este trenul spre Bucuresti sau avionul spre strainatate. Avem medici competenti. (...) Nu suntem cu absolut nimic mai prejos decat vecinii nostri carora le platim servicii medicale scumpe", a spus ministrul propus, in Comisii, potrivit News.ro.

El afirma ca are experienta necesara pentru functia in care a fost nominalizat, pentru ca a "parcurs toate etapele" profesionale, atat ca medic, cat si ca manager. El le-a spus parlamentarilor ca mandatul sau ca ministru va fi unul in care se vor respecta toate angajamentele facute de PSD in programul de guvernare, punctand, pe scurt, cateva dintre ele.

Citește și
Mircea Titus Dobre
Ministrul propus al Turismului, Mircea Dobre: "Romania va promova turismul religios. Autoritatea pentru Turism, desfiintata"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Bodog a afirmat ca viziunea Ministerului va fi una axata pe pacient, si de aceea se vor construi 8 noi spitale regionale, dotate modern, precum si un spital republican, in Capitala. El a promis si modernizarea tuturor spitalelor judetene.

"Exista cateva spitale judetene care au fost modernizare, care au beneficiat de finantare. Aceste spitale au ajuns la un standard civilizat si ne dorim ca toate spitalele judetene din Romania sa ofere conditii civilizate, propice, atat pentru pacienti, cat si pentru specialistii din sanatate. Conditiile de munca impieteaza foarte mult asupra placerii de a merge la munca", a spus el.

Ministrul propus a promis si ca fiecare spital judetean va avea 6-10 paturi de arsi, precum si specialisti care sa trateze arsurile.

Bodog a vorbit si despre modernizarea serviciilor de urgenta, precum si schimbarea modului de functionare, avand in vedere ca centrele de Primiri Urgente sunt "asaltate" de persoane care au probleme de sanatate, insa nu probleme ce necesita interventii de urgenta.

"Nu este nimic rau in asta, insa aglomerand Unitatile de Primiri Urgente practic avem efecte negative asupra rezolvarii problemelor care sunt cu adevarat urgente. Medicina primara poate sa preia in anumite conditii aceasta povara", a spus el.

Bodog a promis si respectarea angajamentelor cu privire la ambulante in toate comunele din Romania, insa nu a raspuns unei intrebari USR cu privire la cine va finanta plata salariilor ambulantierilor si nici nu a raspuns la intrebarea privind bugetul prevazut pentru 2017 pentru achizitionarea acestor ambulante.

USR l-a intrebat pe ministrul propus si daca a luat vreodata mita, el raspunzand la final:

"Nu iau spaga ca medic".

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Ministrul propus al Transporturilor, Razvan Cuc:
Ministrul propus al Transporturilor, Razvan Cuc: "Nu promit niciun kilometru de autostrada"

Ministrul propus al Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca nu doreste sa dea niciun termen pentru realizarea proiectelor actuale de autostrazi si nu vrea sa promita finalizarea niciunui kilometru de autostrada.

Ministrul propus al Turismului, Mircea Dobre:
Ministrul propus al Turismului, Mircea Dobre: "Romania va promova turismul religios. Autoritatea pentru Turism, desfiintata"

Viitorul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, a declarat la finalul audierilor in comisiile de specialitate din Parlament, ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) va fi desfiintata, urmand ca ministerul sa preia toti angajatii.

Cei 26 de ministri au depus juramantul. Iohannis, catre Dragnea:
Cei 26 de ministri au depus juramantul. Iohannis, catre Dragnea: "Va rog sa-i invatati si pe ei programul de guvernare"

Fara nicio emotie, Guvernul Sorin Grindeanu a primit votul de investitura in Parlament. Au fost 295 de voturi "pentru" si 133 "impotriva", la finalul unei sedinte in care premierul PSD a vorbit in permanenta despre "Romania normala".

Recomandări
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.