Ministrul propus al Sanatatii, Florian Bodog, intrebat daca a luat mita: "Nu iau spaga ca medic"


Ultimul update: Sambata 07 Ianuarie 2017 07:11
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2017 14:02
Categorie: Stiri Politice
Florian-Dorel Bodog

Ministrul propus al Sanatatii, Florian Bodog, a fost avizat, miercuri, de comisiile de sanatate din Parlament.

El a prezentat pe scurt programul PSD in domeniu si a promis ca toate angajamentele vor fi respectate.

Ministrul propus al Sanatatii a afirmat, in cadrul audierilor, ca pana la finalul anului 2017 va fi elaborata o noua Lege a sanatatii, care sa rezolve disfunctionalitatile din sistem, urmand ca ea sa cuprinda si noua grila de salarizare, promisa de PSD.

"Imi doresc sa eliminam aceasta conceptie potrivit careia cel mai bun medic este trenul spre Bucuresti sau avionul spre strainatate. Avem medici competenti. (...) Nu suntem cu absolut nimic mai prejos decat vecinii nostri carora le platim servicii medicale scumpe", a spus ministrul propus, in Comisii, potrivit News.ro.

El afirma ca are experienta necesara pentru functia in care a fost nominalizat, pentru ca a "parcurs toate etapele" profesionale, atat ca medic, cat si ca manager. El le-a spus parlamentarilor ca mandatul sau ca ministru va fi unul in care se vor respecta toate angajamentele facute de PSD in programul de guvernare, punctand, pe scurt, cateva dintre ele.

Bodog a afirmat ca viziunea Ministerului va fi una axata pe pacient, si de aceea se vor construi 8 noi spitale regionale, dotate modern, precum si un spital republican, in Capitala. El a promis si modernizarea tuturor spitalelor judetene.

"Exista cateva spitale judetene care au fost modernizare, care au beneficiat de finantare. Aceste spitale au ajuns la un standard civilizat si ne dorim ca toate spitalele judetene din Romania sa ofere conditii civilizate, propice, atat pentru pacienti, cat si pentru specialistii din sanatate. Conditiile de munca impieteaza foarte mult asupra placerii de a merge la munca", a spus el.

Ministrul propus a promis si ca fiecare spital judetean va avea 6-10 paturi de arsi, precum si specialisti care sa trateze arsurile.

Bodog a vorbit si despre modernizarea serviciilor de urgenta, precum si schimbarea modului de functionare, avand in vedere ca centrele de Primiri Urgente sunt "asaltate" de persoane care au probleme de sanatate, insa nu probleme ce necesita interventii de urgenta.

"Nu este nimic rau in asta, insa aglomerand Unitatile de Primiri Urgente practic avem efecte negative asupra rezolvarii problemelor care sunt cu adevarat urgente. Medicina primara poate sa preia in anumite conditii aceasta povara", a spus el.

Bodog a promis si respectarea angajamentelor cu privire la ambulante in toate comunele din Romania, insa nu a raspuns unei intrebari USR cu privire la cine va finanta plata salariilor ambulantierilor si nici nu a raspuns la intrebarea privind bugetul prevazut pentru 2017 pentru achizitionarea acestor ambulante.

USR l-a intrebat pe ministrul propus si daca a luat vreodata mita, el raspunzand la final:

"Nu iau spaga ca medic".

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO