Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, sustine ca nu il deranjeaza porecla "Tom Bugetel"

08-12-2013 12:13

Liviu Voinea

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ca nu il deranjeaza porecla "Tom Bugetel".

 

El spune ca Tom Degetel era un personaj pozitiv si spera ca cele doua fete ale sale vor aprecia acest supranume.

"Foarte bine. Mi se pare chiar in regula. Tom Degetel era un personaj pozitiv, din cate retin eu. Sper sa le placa si fetelor mele, am doua fete, de cinci si de opt ani", a afirmat Liviu Voinea, intrebat de unul dintre moderatorii emisiunii daca stie ca in piata i se spune "Tom Bugetel".

Ministrul delegat pentru Buget a confirmat ca stie de aceasta porecla.

Tom Degetel este o poveste scrisa de Charles Perrault (autorul Motanului incaltat), publicata in 1697 in culegerea "Povestile mamei mele gasca". Tom era cel mai mic dintre cei sapte copii ai unui taietor de lemne, mic cat un deget, si pentru ca de-a lungul timpul nu a crescut deloc, i se spunea "Degetel".

Micul Tom Degetel se dovedeste insa foarte istet si-si salveaza cei sase frati de la multe incercari.

O mare foamete ii "forteaza" pe parintii celor sapte copii sa-i abandoneze in padure, chiar de doua ori, insa Tom Degetel reusesete de fiecare data sa-si conduca fratii inapoi acasa, nu inainte de a se confrunta chiar cu un capcaun urias, care voia sa-i ucida si sa-i manance pe copii.

Intre cele doua abandonuri, familia primeste o suma considerabila de la cel mai bogat om din tinut, insa familia o risipeste in scurt timp.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO