Ministerul Justiţiei a publicat o situaţie a proiectelor de acte normative transmise spre avizare


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 21:15
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 21:08
Categorie: Stiri Politice
Ministerul Justitiei

Ministerul Justiţiei a publicat pe site o situaţie a proiectelor de acte normative transmise către MJ spre avizare, fiind vorba despre 1.161 de astfel de proiecte, iniţiate în total de 33 de instituţii.

Cele mai multe proiecte au fost iniţiate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - 123.

Pe site-ul Ministerului Justiţiei a fost publicată, luni, o situaţie a proiecte de acte normative transmise către MJ spre avizare în perioada 3 ianuarie 2018 - 15 aprilie 2019.

Potrivit documentului, numărul total de proiecte a fost de 1.161, acestea fiind iniţiate în total de 33 de instituţii. Durata medie de soluţionare/proiect a fost de 2,91 zile lucrătoare.

Cele mai multe proiecte au fost iniţiate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - 123, Ministerul Apărării Naţionale - 115, Ministerul Finanţelor Publice -101, pe locul al patrulea fiind Ministerul Transporturilor - 97.

Ministrul demisionar al Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ, întrebând dacă recunoaşte cineva acest lucru. El a adaugat că "uneori se "întampla" exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Tudorel Toader a postat, duminică seară, pe Facebook, un scurt text intitulat "o simplă întrebare".

"Recunoaşte cineva faptul că proiectele de acte normative erau aduse, uneori, spre avizare cu câteva ore înaintea şedinţei de Guvern, ca apoi să evoce o anumită întârziere de la MJ?", a scris Toader.

El a adaugat: "PS: Adevărat este şi faptul că uneori se "întampla" exact invers - mai întâi se evoca întârzierea la MJ, după care se aducea proiectul de act normativ spre avizare".

Liderul PSD Liviu Dragnea a spus, sâmbătă, la Iaşi, că Ministerul Justiţiei trebuie să funcţioneze şi că “sigur nu va fi mai rău ca până acum“, făcând referire la unele blocaje apărute în circuitul de avizare al actelor. În replică, Tudorel Toader a afirmat că Ministrul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative. ”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări”, a scris Toader pe Facebook.

Întrebat dacă Ordonanţa de Urgenţă privind achiziţiile publice ar putea avea probleme de avizare, în condiţiile incertitudinii de la Ministerul Justiţiei, Dragnea a spus la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că “sigur mai rău ca până acum nu se poate“.

“De la acel minister (al Justiţiei – n.r.) au venit în permanenţă observaţii şi puncte de vedere negative, că nu trebuie făcută. Nu ştim dacă Iohannis va numi sau nu va numi, dar un interimar trebuie să funcţioneze la acel minister, care să sperăm că va gândi în spiritul programului de guvernare, nu să pună în continuare piedici“, a afimat Liviu Dragnea.

În replică, Tudorel Toader a scris pe Facebook că “Ministerul Justiţiei nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare a actelor normative.

“O simplă şi primă clarificare. MJ nu a blocat şi nici nu a întârziat procedura de avizare şi de adoptare a actelor normative. Mulţumiri tuturor colegilor din MJ care au făcut posibil ca durata medie a avizării unui proiect normativ, calculată de la înregistrarea şi până la ieşirea din minister, să nu dureze mai mult de 2,5, maxim 3 zile. Felicit pe toţi colegii din minister care, în procesul de avizare a proiectelor de acte normative, au făcut dovada unei depline responsabilităţi şi a unui înalt professionalism”, a scris Toader.

Acesta a afirmat că va prezenta luni şi situaţia statistic.

”Nu voi mai rămâne în stare de pasivitate faţă de multele dezinformări!“, a mai scris Toader.

Ministerul Justitiei Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Liviu Dragnea
Prima reacție a lui Dragnea după ce procesul său a ajuns la final: ”Sunt complet nevinovat”
Reacția Vioricăi Dăncilă cu privire la extrădarea lui Radu Mazăre
Ce greșeală a făcut Dăncilă la conferința de presă din Suceava. A fost corectată imediat
Dăncilă, la Suceava: ”S-au făcut drumuri, s-a investit în școli”. Cine a contrazis-o
A murit Remus Opriș. Fostul ministru avea 60 de ani
Iohannis: Îi cunoaştem pe cei care nu luptă, cu adevărat, cu birocraţia şi corupţia
Victor Ponta, Radu Mazare
Ponta, despre arestarea lui Mazăre: Ca în Narcos, Dragnea îi va da pe toţi, ca să scape el
Răzvan Cuc a rupt un contract important în fața jurnaliștilor. ”Așa ceva nu se poate”
Iohannis în Piaţa Victoriei. "Dacă pierdem independenţa justiţiei, pierdem tot"
Reacţia Vioricăi Dăncilă, după ce i s-a strigat "Hoţii!". "Eşti un om slab"
Protestatar, către Dăncilă: ”Iau 22 de milioane și în mână 13. Unde sunt restul banilor?”
Dăncilă a fost așteptată de protestatari în Zalău: ”Nu am de ce să mă tem”