Traian Băsescu: ”Dragnea declanşează inutil o criză politică! Mare nemernic”


Ultimul update: Luni 22 Aprilie 2019 22:51
Data publicarii: Luni 22 Aprilie 2019 13:01
Categorie: Stiri Politice
Traian Băsescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu îl acuză pe președintele PSD Liviu Dragnea de faptul că ”declanşează inutil o criza politică”.

Băsescu face referire la declanșarea de către PSD a procedurii de schimbare din funcție a 3 miniștri: Rovana Plumb, Natalia Intotero și Tudorel Toader.

Fostul șef de stat atrage atenția că există riscul ca România să intre într-o criză politică, deoarece este foarte posibil ca președintele Klaus Iohannis să blocheze această remaniere. De asemenea, Băsescu avertizează că suntem într-o perioadă de vacanță, datorită sărbătorilor pascale, astfel că unii parlamentari PSD și ALDE ar putea lipsi la un eventual vot.

Nu în ultimul rând, UDMR a anunțat deja că nu va sprijini coaliția majoritară.

”Dragnea declanşează inutil o criza politică! Părându-i-se că are nevoie de un exerciţiu de autoritate, Dragnea a declanşat cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă. O remaniere care foarte probabil nu va avea sprijinul Preşedintelui, o remaniere făcută într-o perioadă de sărbători catolice şi ortodoxe, când, foarte probabil, va fi greu să treacă rapid o reorganizare guvernamentală prin Parlament, o remaniere făcută într-o perioadă în care UDMR-ul a intrat într-un noncombat tactic.

Şi uite aşa, Dragnea declanşează o criză politică, obligând trei miniştri să demisioneze prematur, într-un moment nepotrivit, doar pentru a-şi reafirma puterea şi autoritatea. Mare nemernic.” - a scris Băsescu pe Facebook.

Tot luni, un deputat PSD a anunțat că demisionează din formațiunea condusă de Dragnea și se înscrie în PRO România, partidul condus de Victor Ponta.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO