Meleșcanu o contrazice pe Dăncilă: Nu e prima dată când "rătăceşte" documente

Victor Negrescu, Teodor Melescanu
Agerpres

Fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu o contrazice pe Viorica Dăncilă, după ce premierul a declarat, joi seară, că nu a primit nicio solicitare pentru rechemarea ambasadorului George Maior.

Meleșcanu, vicepreședinte ALDE, susține că propunerea de rechemare a lui Maior i-a fost trimisă premierului pe data de 8 mai 2019 și că nu ar fi prima dată când Viorica Dăncilă "ar rătăci documente importante".

"În legătură cu declaraţia dnei prim-ministru Viorica Dăncilă potrivit căreia nu a primit de la Ministerul de Externe nicio cerere de rechemare a ambasadorului George Maior, dl Teodor Meleşcanu face următoarele precizări:

Memorandumul privind propunerea de rechemare a dlui ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poşta specială, la data de 8 mai 2019, aşa cum rezultă din documentul de expediţie, urmând ca după avizarea de către dna prim-ministru să fie trimis preşedintelui României.
În ceea ce o priveşte pe dna prim-ministru, nu este pentru prima oară când "rătăceşte" documentele pe care nu şi le asumă sau pe care nu doreşte să le respingă”
, se araă în comunicatul semnat de Teodor Meleşcanu.

Dăncilă: Nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior

Citește și
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Premierul Viorica Dăncilă a susținut, joi seara, că nu a primit nicio solicitare pentru rechemarea ambasadorului George Maior, menţionând că va discuta cu actualul ministru de Externe, Ramona Mănescu.

"Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea dlui Meleşcanu, absolut nicio solicitare. O semnam şi o trimiteam la Cotroceni, dacă primeam", a susţinut ea, potrivit News.ro.

Ea a spus că va avea o discuţie cu actualul ministru de Externe, Ramona Mănescu.

"O să am o discuţie cu domana Ramona Mănescu, dar, repet, nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politică la momentul acela, nu eram preşedintele partidului, dar acea hârtie care trebuia timisă la Cotroceni nu a venit", a afirmat Dăncilă.

În 8 mai 2019, Teodor Meleşcanu anunţa că MAE a trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador în SUA.

El spunea că membrii Comisiei de politică externă a Senatului au cerut MAE o analiză a activităţii ambasadorului George Maior.

"În urma acestei solicitări am făcut analiza şi am trimis la Preşedinţie propunerea de rechemare a lui George Maior din postul de ambasador la Washington şi de numire a unui alt ambasador. Decizia s-a bazat pe analiza impactului asupra relaţiilor cu SUA, aşa cum rezultă din raportul privind folosirea SRI de către domnul Maior în scopuri personale", declara Meleşcanu.

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a afirmat într-un raport că fostul director al Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a încălcat legislaţia care reglementează activitatea instituţiei pe care condus-o şi a angajat SRI în acţiuni care au lezat interesele partidelor şi ale persoanelor fizice şi juridice, elementele respective fiind circumscrise unor acţiuni de poliţie politică, menită să afecteze procese democratice. Printre politicienii vizaţi se află Klaus Iohannis, Eduard Hellvig şi Victor Ponta.

Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI notează în documentul intitulat :"Raport privind folosirea Serviciului Român de informaţii de către domnul George Maior în scopuri personale", că George Maior a denaturat adevărul privind relaţia avută cu fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu.

George Maior a contestat concluziile raportului Comisiei, printr-o scrisoare deschisă adresată membrilor acesteia, el cerând desecretizarea integrală a audierilor. "Pe această cale, doresc să îmi exprim consternarea faţă de faptul că sub egida unei importante comisii a Parlamentului României, o parte a membrilor acestei structuri parlamentare a asumat un text care conţine numeroase aserţiuni false, speculaţii goale de conţinut, afirmaţii trunchiate, precum şi calomnii grave care afectează serios credibilitatea şi probitatea morală a Comisiei şi aduc atingere demnităţii, onoarei şi reputaţiei mele", a susţinut fostul şef al SRI.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Fostul director SRI George Maior, audiat în calitate de martor la SIIJ
Fostul director SRI George Maior, audiat în calitate de martor la SIIJ

Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost director al SRI, s-a prezentat vineri dimineața la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.