Marcel Ciolacu, exmatriculat de Academia SRI de la studiile doctorale

Marcel Ciolacu
Agerpres

Președintele interimar al Partidului Social-Democrat, Marcel Ciolacu, a fost exmatriculat de Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul” (ANIMV), în 2019, de la studiile doctorale, conform g4media.ro.

Biroul de Presă al SRI a confirmat, pentru sursa citată, faptul că Marcel Ciolacu nu mai este doctorand: „A fost studentul școlii doctorale din cadrul ANIMV între anii 2013 – 2019; nu a finalizat studiile universitare de doctorat întrucât nu a depus cerere de prelungire a perioadei de grație pentru anul universitar 2019 – 2020”.

De cealaltă parte, Marcel Ciolacu a declarat că acest lucru nu a mai reprezentat o urgență pentru el.

”Am considerat că acest lucru nu mai este o urgență pentru mine”, a declarat Ciolacu, justificând înscrierea la aceste studii prin ”dorința fiecărui om de a învăța”.

Ciolacu a fost considerat „omul serviciilor”

 

Marcel Ciolacu a fost considerat „omul serviciilor” în momentul alegerii sale ca lider interimar al PSD, inclusiv de către politicieni din propriul partid. Întrebat ce părere are despre aceste declarații și dacă dacă, în decursul celor 6 ani ca doctorand, SRI i-a cerut informații, l-a ”racolat” sau i-a dat vreo misiune, Marcel Ciolacu a răspuns că este „o tâmpenie” și că o consideră „o întrebare retorică”.

Citește și
Marcel Ciolacu
Ciolacu, atac la Iohannis: ”Am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președinte”
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

 

Conform Regulamentului Școlii Doctorale de la Academie, adoptat în mai 2019, “Durata programului de doctorat este, de regulă, de 3 ani. (…) Durata maximă însumată a întreruperilor și a prelungirilor nu trebuie să depășească 2 ani (…) Dacă studentul doctorand nu reușește să finalizeze teza de doctorat în timpul programului de studii, potrivit contractului de studii universitare de doctorat și eventualelor acte adiționale la acesta, mai are la dispoziție o perioadă de grație de maximum 4 ani pentru a finaliza și a susține public teza de doctorat, depășirea acestui termen conducând la exmatricularea sa”.

Cariera politică a lui Marcel Ciolacu

 

 

Marcel Ciolacu, 51 de ani, este președinte al Camerei Deputaților și s-a înscris în partid încă din 1990, când devenea membru al Frontului Salvării Naționale (FSN).

Cariera sa politică a început, însă, la Buzău, unde a fost apropiat de de Constantin Boșcodeală, fostul primar al Buzăului, dar mai ales de fostul senator Ion Vasile, care i-a fost naș de cununie și care a condus județul Buzău până în 2010, când a fost exclus de Victor Ponta.

În perioada 2008-2012, Marcel Ciolacu a fost fie fconsilier local, fie de viceprimar. Abia după 22 de ani de când s-a înscris în partid, în 2012, Marcel Ciolacu a devenit deputat și a căpătat tot mai multă influență în conducerea centrală a partidului.

El a devenit, în acel mandat de parlamentar, președintele organizației PSD-Buzău și om de încredere și pentru Liviu Dragnea, care preluase de la Victor Ponta, în 2015, șefia partidului.

A devenit cunoscut în politica mare datorită lui Liviu Dragnea

 

Întâmplător sau nu, Marcel Ciolacu a devenit cunoscut chiar datorită lui Liviu Dragnea. Dragnea l-a luat la pescuit şi apoi l-a ales vicepremier în guvernul Mihai Tudose.

În perioada guvernului Grindeanu, Ciolacu a fost șef de comisie parlamentară, însă în momentul instalării Guvernului Mihai Tudose a devenit vicepremier fără portofoliu. La momentul numirii, presa scria că ar fi fost numit de către Liviu Dragnea pe lângă Tudose, pentru a-i supraveghea mișcările.

S-a dezis de Dragnea și a mers pe mâna lui Tudose

 

 

După ce între Tudose și Dragnea s-a petrecut ruptura politică, Ciolacu a rămas printre cei influenți și a mers pe mâna lui Tudose, chiar dacă acesta devenise unul dintre cei mai mari contestatari ai liderului PSD.

După ce Gabriel Vlase a fost numit la șefia SIE, Marcel Ciolacu s-a aflat printre invitații la onomastica acestuia, în noiembrie 2018, alături de Tudose, însă fără Dragnea. “Nu s-a vorbit de politică. Nu s-a vorbit de valize. Suntem vechi prieteni, vechi colegi. Ne-am văzut ca la orice zi normală”, declara, la acea vreme, Marcel Ciolacu, conform ziare.com.

După arestarea lui Liviu Dragnea, Ciolacu ajunge, în luna mai 2019, președinte al Camerei Deputaților, cu 172 de voturi pentru și 120 de voturi împotrivă, pe 29 mai 2019. El putea aduce, astfel, și voturile deputaților de la Pro România, de care social-democrații aveau aveau mare nevoie, după ce UDMR a rupt protocolul de colaborare cu coaliția de guvernământ.

La vânătoare cu Omar Hayssam

 

Pe lângă pescuit, Ciolacu mai are o pasiune comună cu Liviu Dragnea: vânătoarea. În 2015, anul în care Ciolacu a fost desemnat secretar al Camerei Deputaților, în presă a apărut o fotografie de la o partidă de vânătoare din tinerețea sa, în care apărea alături de omul de afaceri sirian Omar Hayssam, întemnițat, în prezent, pentru terorism, fiind implicat în cazul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

 

Hayssam avea interese economice în zona Buzăului și a fost beneficiarul privatizării companiei Foresta Nehoiu, pe care, ulterior, a devalizat-o.

Ca urmare a scandalului legat de apariția fotografiei, premierul Victor Ponta l-a demis din funcția de consilier onorific.

A condus puciul împotriva Vioricăi Dăncilă, după alegerile prezidențiale

 

 

După ce Viorica Dăncilă a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a condus puciul împotriva ei. El ar fi discutat cu mai mulți lideri locali și ar fi decis să îi ceară demisia Vioricăi Dăncilă, însă ar fi dorit, totodată, înlocuirea întregii conduceri PSD și numirea unei noi structuri de conducere, pentru o așa-numită revigorare a partidului.

Înainte de CEx al PSD de marți, el ar fi avut o discuție cu Viorica Dăncilă pe care ar fi convins-o să își dea demisia.

Ce studii are Marcel Ciolacu

 

 

În 1995, Ciolacu a absolvit studii de drept la Universitatea Ecologică din București.

Ulterior, a absolvit cursurile unui masterat la SNSPA, precum și un curs postuniversitar la Colegiul Național de Apărare.

Este căsătorit și are un copil, iar nașul său de cununie este fostul senator PSD Ion Vasile.

Și Victor Ponta a avut probleme cu lucrarea de doctorat

 

 

Marcel Ciolacu este cel de-al doilea președinte al PSD care are probleme cu lucrarea de doctorat. Victor Ponta, care a condus această formațiune politică între 2010 și 2015 a obținut titlul, dar a rămas fără el după ce i-a fost retras, în 2016, din cauza faptului că mare parte din lucrare era plagiată.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Marcel Vela: Banii strânși din amenzi se vor duce către sistemul medical
Marcel Vela: Banii strânși din amenzi se vor duce către sistemul medical

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a afirmat, sâmbătă seara, că sumele de bani încasate din amenzile aplicate pe perioada stării de urgenţă vor fi folosiţi în sistemul medical.

Ciolacu, atac la Iohannis: ”Am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președinte”
Ciolacu, atac la Iohannis: ”Am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președinte”

Președintele PSD Marcel Ciolacu a reacționat, miercuri, la atacul declanșat de președintele Klaus Iohannis la adresa social-democraților, pe tema proiectului de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.