Ludovic Orban şi-a anunţat noul partid care se va numi Forţa Dreptei. Politicienii care i se alătură

×
Codul embed a fost copiat

Plecat din fruntea Partidului Național Liberal, fostul președinte Ludovic Orban și-a înființat propriul partid împreună cu parlamentarii care i-au rămas alături.

El a precizat că marți vor semna actul constitutiv şi luni vor depune documentele de înregistrare a partidului Forţa Dreptei la Tribunalul Bucureşti. Sunt doar 17 momentan, însă Orban susține că vor veni și alții, inclusiv din rândul aleșilor locali. Noul partid se va numi „Forța Dreptei”, a anunțat Ludovic Orban, acuzându-și foștii colegi că și-au trădat alegătorii. „Conducerea PNL a preferat să stea în bagajele PSD la guvernare”, a spus la final, Orban.

Orban a decis să părăsească partidul după ce PNL a decis să facă alianţă cu Partidul Social Democrat. Acestuia i s-au alăturat, în momentul demisiei, alţi 15 parlamentari de la PNL.

Decizia lui Ludovic Orban de a părăsi PNL s-a produs în momentul în care PNL a oficializat alianţa cu Partidul Social Democrat. Anterior, acesta a părăsit, în luna octombrie, grupul parlamentar al PNL, devenind deputat neafiliat.

Fostul lider PNL Ludovic Orban declara, după şedinţa conducerii partidului în care s-a validat guvernarea cu PSD, că părăseşte formaţiunea.

Citește și
Ludovic Orban
Ludovic Orban spune că pe Klaus Iohannis îl vor ajunge "blestemele oamenilor pe care i-a trădat"
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

”Începând de astăzi, pentru mine Partidul Naţional Liberal a murit, e adevărat, în pat cu PSD!”, spunea el.

Pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal şi şi-a depus demisia la sediul central al PNL din Modrogan, împreună cu ceilalţi 15 parlamentari care şi-au dat, la rândul lor, demisia din partid.

Ceilalţi parlamentari care şi-au înregistrat demisia din PNL sunt: Alexandru Kocsis (deputat), Ovidiu Florean (senator), Ion Ştefan (deputat), Ionel Dancă (deputat), Constantin Şovaială (deputat), George Ionescu (deputat), Adrian Oros (senator), Bogdan Bola (deputat), Claudiu Chira (deputat), Nicolae Giugea (deputat), Antonel Tănase (deputat), Gabriel Plăiaşu (deputat), Ion Iordache (senator), Violeta Alexandru (deputat) şi Adrian Miuţescu (deputat).

 

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Orban: ”Iohannis ne-a minţit şi a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă ...roşie!”
Orban: ”Iohannis ne-a minţit şi a vrut să pară mumă, dar a dovedit că este ciumă ...roşie!”

Ludovic Orban a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a trădat încrederea românilor care l-au votat pentru că a acceptat formarea alianţei de guvernare cu PSD, scrie News.ro. 

Ludovic Orban spune că pe Klaus Iohannis îl vor ajunge
Ludovic Orban spune că pe Klaus Iohannis îl vor ajunge "blestemele oamenilor pe care i-a trădat"

Fostul lider al liberalilor Ludovic Orban a afirmat, marţi, că pe preşedintele Klaus Iohannis îl vor ajunge "scrâşnelile din dinţi şi blestemele oamenilor pe care i-a trădat", pentru că "nimeni nu scapă atunci când îşi bate joc de oameni".

Ludovic Orban a demisionat din PNL împreună cu 15 parlamentari: „Astăzi este o zi crucială”
Ludovic Orban a demisionat din PNL împreună cu 15 parlamentari: „Astăzi este o zi crucială”

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid, fiind urmat de 15 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL, a anunţat, marţi, deputatul Violeta Alexandru.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.