De ce consideră Ludovic Orban că Dragnea și Dăncilă pot fi acuzați de ”înaltă trădare” de țară

Dată publicare: 23-05-2018 11:19
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Ludovic Orban

Președintele PNL Ludovic Orban a dat detalii miercuri despre plângerea penală pe care a depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă și președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea.

El a precizat că, în opinia sa, cei doi pot fi acuzați și de înaltă trădare, deoarece ”interese fundamentale ale României sunt călcate în picioare”, ”pentru interesul personal al lui Liviu Dragnea”.

”Am depus sesizare și pentru înaltă trădare. Atunci când interese fundamentale ale României sunt călcate în picioare, sunt aruncate la gunoi, atunci când punți externe construite în zeci de ani de politică externă sunt literalmente dinamitate numai pentru interesul personal al lui Liviu Dragnea, eu cred că poate fi vorba și de trădare.” - a spus Ludovic Orban, aflat miercuri la Parchetul General.

El a mai spus că este ”ciudat” faptul că a fost aprobat un memorandum chiar înaintea unei vizite externe a lui Liviu Dragnea.

Nu vi se pare ciudat că este adoptat așa, pe nepusă masă, fără niciun fel de informare publică a președintelui, un memorandum care vizează o problemă de politică externă înaintea unei vizite externe a domnului Dragnea?” - a mai declarat Orban.

Întrebat de jurnaliști dacă plângerea penală pe care a depus-o a fost formulată la îndemnurile unei anumite persoane, așa cum au vehiculat liderii PSD, Orban a spus că s-a sfătuit doar cu prietenii săi apropiați, dar care nu au interese politice.

Cum să mă suspecteze pe mine cineva că a trebuit să mă sfătuiască cineva sau să mă împingă înainte să fac o astfel de sesizare? M-am consultat cu prieteni, cu oameni apropiați, cu oameni care au pregătire juridică, cu oameni care în multe din elemente chiar ei mi-au sugerat posibila latură penală a unor fapte penale. Dar ei sunt prietenii mei, nu sunt ceea ce încearcă să acrediteze propaganda din jurul lui Dragnea și din jurul celor care sunt certați cu legea.” - a mai spus Ludovic Orban.

Plângerea sa penală vizează cercetarea unor fapte legate de Memorandumul privind evaluarea mutării Ambasadei din Tel Aviv în Ierusalim.

De asemenea, Orban a declarat într-o conferință de presă că a depus „sesizarea” „în calitate de cetățean”.

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a calificat drept „o prostie” și o „tentativă de lovitură de stat” această plângere.

Ulterior, șeful PSD a revenit, făcând noi precizări la Parlament:

Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis. Orban este o unealtă jalnică, nu mintea lui a hotărât asta, ci este operaționalizarea amenințării domnului Iohannis la adresa prim-ministrului Viorica Dăncilă.” - a spus Dragnea. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO