Ministrul Finanţelor îi răspunde lui Iohannis: Nu este niciun pericol pentru pensii şi salarii în acest an

Dată publicare: 22-05-2018 20:35
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Eugen Orlando Teodorovici

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, susţine că nu există niciun pericol pentru plata salariilor şi a pensiilor în acest an, el răspunzându-i astfel preşedintelui Klaus Iohannis la întrebarea adresată marți.

Ministrul Finanţelor a spus, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că pentru acest an toate plăţile se regăsesc în buget.

"Pentru acest an, toate plăţile se regăsesc în buget. Nu este niciun fel de pericol pentru pensii şi salarii în acest an. Absolut deloc. Un guvern de stânga, în orice situaţie, nu va afecta veniturile populaţiei. Ca să fie clar pentru cei care încearcă să inducă această idee că acest guvern nu ar avea bani sau ar tăia ceva. (...) Aceste discuţii din spaţiul public ne afectează şi costul de finanţare”, a declarat Eugen Teorodovici, conform news.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut marţi seară o declaraţie de presă pe tema absorbţiei fondurilor europene şi a Pilonului II de pensii.

El a spus că, în ceea ce priveşte Pilonul II, este o "harababură totală", cei de la PSD contrazicându-se între ei.

"Din păcate, până şi cei de la PSD se contrazic între ei. Ba se suspendă, ba nu se supendă, ba este un proiect asumat, ba nu a fost asumat. O harababură totală. Lumea îşi pune întrebarea: De ce s-a creat această incertitudine din partea PSD? Ce urmăresc? Nu s-au înţeles între ei? Greu de crezut. Alţii se întreabă dacă aceşti bani vor fi folosiţi în altă parte. Nu ştiu, dar ei trebuie să ne dea un răspuns”, a declarat şeful statului.

Preşedintele a spus că Executivul şi PSD trebuie să răspundă clar la două întrebări: ce se va întâmpla cu Pilonul II şi dacă mai sunt bani pentru pensii şi salarii: "În acest sens, cred că Guvernul şi PSD trebuie să răspundă public, clar, documentat, la două întrebări. Una: ce aveţi de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Întrebarea a doua pentru Guvern este umătoarea: mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului?”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO