Lovitură pentru Ludovic Orban. Iohannis: Deciziile CCR sunt obligatorii

08-07-2020 20:02


Klaus Iohannis, Ludovic Orban

Deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR) sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei şi a legilor, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a fost în vizită la Institutul Cantacuzino, unde a fost întrebat de jurnalişti cum comentează apelurile premierului Ludovic Orban privind nerespectarea deciziei CCR privind internarea obligatorie şi carantina, potrivit Agerpres.

"Deciziile CCR sunt obligatorii, precum și respectarea legilor și Constituției. Mai mult n-am ce comenta", a declarat președintele.

Curtea Constituţională a României a declarat că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale.

De asemenea, CCR susţine că instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Sursa: Agerpres

Tags: iohannis, orban, ccr,

VIDEO PROTVPLUS.RO