Dan Diaconescu a "reevaluat ciocoii" PSD. Dragnea: Este posibil ca PPDD sa primeasca ministere daca va intra la guvernare

Liviu Dragnea

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca este posibil ca PPDD sa primeasca ministere daca va intra la guvernare, insa o decizie in acest sens va fi luata dupa discutiile cu PPDD.

Liviu Dragnea a mai precizat ca zilele urmatoare va purta discutii cu reprezentanti ai PPDD si ca exista posibilitatea ca acest partid sa intre la guvernare.

"Daca din discutiile pe care le voi purta cu PPDD zilele urmatoare va reiesi ca si lucru bun sa intre la guvernare, vom discuta in Biroul Permanent National al PSD si vom lua o decizie. Cert este ca in teritoriu am inceput deja sa incercam sa realizam majoritati cu cei de la PPDD pentru ca, din pacate, netinand cont de vointa cetatenilor din 2012, exprimata in alegerile locale, cand s-a votat cu lista USL, cei de la PNL, pe posturile obtinute pe baza acelei aliante, vor sa schimbe majoritatile politice in conditiile in care atunci cetatenii nu au votat PDL", a spus Liviu Dragnea.

El a aratat ca va fi analizata, joi sau vineri, situatia majoritatilor politice locale si a subliniat ca nu este o situatie care sa sperie PSD, dar ca este o situatie care dezamageste foarte mult.

Liviu Dragnea a explicat ca Guvernul are o sustinere solida si stabila in Parlament. "Majoritatea parlamentara este solida, este stabila, dar incercam, in plan local sa pastram niste majoritati pentru a nu tulbura dezvoltarea comunitatilor respective, iar in plan national sa se constituie o alianta asumata anti-Basescu", a mai declarat liderul PSD.

Citește și
Dan Diaconescu
Dan Diaconescu bate la usa PSD-ului: Cei care conduc partide sa vina alaturi de mine, sa facem alianta anti-Basescu
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

El a mai spus ca daca se va ajunge ca PPDD sa intre la guvernare, atunci este posibil sa aiba si portofolii. Dragnea a mai aratat ca daca se va schimba componenta guvernului si structura politica atunci va fi nevoie de un vot in Parlament pentru noul guvern. "Daca se schimba compozitia guvernului sau structura, Constitutia ne trimite la Parlament", a spus Dragnea.

Intrebat daca va fi complicat sa treaca prin Parlament o noua formula guvernamentala el a aratat ca alianta de guvernare are majoritatea in Parlament pentru un nou vot de investitura al guvernului. "Nu este complicat pentru ca avem majoritatea. Nu este foarte simplu, dar nu este foarte complicat", a mai spus Dragnea.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, dupa o intalnire intre liderii PSD si PPDD, intrebat daca aceasta formatiune ar putea avea un portofoliu ministerial, ca nu exclude aceasta varianta, desi nu s-a luat o decizie. El nu a exclus nici posibilitatea ca PPDD sa primeasca functii de secretar de stat. Ponta a facut aceste declaratii dupa o intalnire, la Palatul Parlamentului, la care au participat si presedintele executiv al PSD Liviu Dragnea, presedintele PPDD Simona Man, secretarul general al PDD Liviu Neagu.

Ponta a precizat ca discutiile vor continua.

"Nu am semnat un protocol de colaborare, dar este foarte posibil sa semnam saptamana viitoare. A fost o prima intalnire la nivel de presedinte si secretar general. Am discutat sa colaboram in primul rand la nivel local, la nivel parlamentar si al nivel guvernamental, al politicilor guvernamentale", a precizat Ponta.

Intrebat daca PPDD va fi cooptat la guvernare, Ponta a precizat ca este posibil acest lucru, dar ca inca nu s-a discutat la nivel de detalii. "Este posibil acest lucru, dar nu am intrat in detalii, asta discuta Liviu Dragnea cu secretarul general al PPDD. Luni trebuie sa prezentam structurilor de conducere ale PSD propunerea finala", a spus Ponta.

Simona Man, intrebata, dupa negocierile cu PSD, daca a reevaluat "ciocoiul": Putem reevalua orice

Presedintele PPDD, Simona Man, a fost intrebata, miercuri, de jurnalisti, dupa intrevederea cu liderii PSD Victor Ponta si Liviu Dragnea pe tema colaborarii locale, parlamentare si guvernamentale, daca a reevaluat definitia "ciocoiului".

"Cu siguranta ca putem sa reevaluam orice si eu cred ca Romania are nevoie in acest moment si alegerile care tocmai au trecut ne-au demonstrat faptul ca romanii au o anumita orientare, or noi suntem aici sa fim in interesul cetateanului, nu sa fim impotriva cetateanului. Ramanem consecventi la ceea ce am promis electoratului nostru si anume ca vom face tot ceea ce ne sta noua in putinta sa venim in folosul cetateanului si sa reprezentam cetateanul", a spus Simona Man.

Ea a aratat ca PPDD nu a pus niciun fel de conditii pentru incheierea unui pact de colaborare cu PSD. "Au fost niste discutii de principiu", a spus Simona Man.

La randul sau, secretarul executiv al PPDD, Liviu Neagu, a precizat ca prioritatea nu o reprezinta preluarea unor posturi in Guvern de catre PPDD, ci deblocarea unor situatii in teritoriu. El a spus ca PPDD a format sau va forma majoritati in Consiliile Judetene din Galati, Timis, Tulcea, Teleorman, dar si in alte judete.

Fondatorul PPDD, Dan Diaconescu, si-a structurat campania de la alegerile locale din 2012 in jurul conceptului de lupta impotriva "ciocoilor".

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Ponta nu exclude varianta ca PPDD sa intre la guvernare. Oamenii lui Dan Diaconescu ar putea primi un minister
Ponta nu exclude varianta ca PPDD sa intre la guvernare. Oamenii lui Dan Diaconescu ar putea primi un minister

Premierul Victor Ponta a declarat, dupa o intalnire intre liderii PSD si PPDD, intrebat daca aceasta formatiune ar putea avea un portofoliu ministerial, ca nu exclude aceasta varianta.

Dan Diaconescu bate la usa PSD-ului: Cei care conduc partide sa vina alaturi de mine, sa facem alianta anti-Basescu
Dan Diaconescu bate la usa PSD-ului: Cei care conduc partide sa vina alaturi de mine, sa facem alianta anti-Basescu

Dan Diaconescu a spus ca ii roaga pe toti cei care conduc un partid sa vina alaturi de el, pentru a face alianta anti-Basescu. El a precizat ca ca a avut cateva discutii cu PSD, care au vizat o intelegere punctuala, la Teleorman.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.