Liviu Dragnea a primit o delegatie a Partidului Comunist chinez. Ce le-a oferit pentru a-i convinge sa investesca in Romania


Ultimul update: Sambata 21 Iunie 2014 06:55
Data publicarii: Miercuri 18 Iunie 2014 22:46
Categorie: Stiri Politice

Vizita importanta miercuri la sediul social-democratilor. Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a primit o delegatie a partidului comunist chinez.

"Dintre toate partidele din Europa, relatia cu voi e cea mai veche si foarte stransa", au spus comunistii chinezi. Ca sa ii convinga sa revina in tara cu bani si sa investeasca in agricultura, Dragnea vrea sa lea dea rosii din gradina sa de la Teleorman.

Comunistii chinezi au fost primiti la sediul central al PSD de cativa membri din esalonul doi al partidului.

"Dupa cum stiti, PSD are o relatie veche si foarte stransa de colaborare cu partidul comunist chinez", a spus Dragnea.

"Relatia partidului comunist chinez cu PSD e cea mai indelungata si cea mai stransa dintre partidele din Romania", a spus Sun Zheng Cai, membru in BPC-ul partidului comunist chinez.

Interesati sa investeasca in agricultura, in fabrici de conserve, de bulion sau suc de rosii, chinezii au fost invitati de Liviu Dragnea sa guste din rosiile productie proprie.

"La mine in curte rosiile au iesit, sunt foarte bune, eu ii astept, se pare cat de curand trebuie sa ajunga. Sunt foarte gustoase si sunt 100% ecologice", a spus Dragnea.

Dupa vizita din noiembrie a premierului chinez la Bucuresti, chinezii s-au aratat interesati sa construiasca in Romania autostrazi, trenuri de mare viteza, parcuri tehnologice si linii de metrou. Dar pana acum, nu s-a concretizat nici un proiect major.

Primul proiect pe care il vor demara chinezii, potrivit lui Liviu Dragnea, va fi un nou grup energetic la Rovinari. Investitia este estimata la un miliard de dolari.

Asta in conditiile in care, in primele 10 luni ale anului trecut, Romania a trimis marfuri in China de 480.000 de dolari si a importat de cinci ori mai mult.

De altfel, China a devenit anul trecut cel mai mare importator si exportator de bunuri la nivel mondial, depasind pentru prima data SUA, cu schimburi comerciale de peste 4.000 de miliarde de dolari.

23,7 miliarde de dolari din conturile chinezilor au ajuns in Marea Britanie si, ca o exceptie de la protocol, regina l-a primit chiar ieri la Windsor pe seful guvernului de la Beijing.

Tags: china, psd, romania, vizita,

VIDEO PROTVPLUS.RO