Lista deputaților care au votat adoptarea noului Cod Penal

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 04 Iulie 2018 15:11
Categorie: Politic
parlamentari

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a prezentat lista de vot la modificările Codului penal, arătând că 9 deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat favorabil acest proiect.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul privind modificarea Codului penal cu 167 de voturi "pentru", 97 ''împotrivă'' şi 19 ”abțineri”.

Pentru adoptarea acestor modificări, PSD și ALDE au avut nevoie de minim 165 de voturi ”pentru”.

Astfel, 9 deputați ai minorităților și un deputat PMP au votat sa treacă în Parlament Codul Penal, cu doar doua voturi peste limita minimă.

VEDEȚI aici lista completă!

"Aceasta este lista cu cei care au îngenunchiat azi România, cu cei care au îndepărtat România de pe direcţia europeană pe care pornise după eforturi foarte mari.

Niciuna dintre aceste persoane (...) nu mai poate fi credibilă atunci când va încerca să vorbească despre România europeană, modernizare, lege, cetăţeni de rând. Nu numai că au albit dosarele celor care s-au îmbogăţit pe spinarea cetăţenilor de rând, dar au deschis poarta unor uriaşe abuzuri împotriva firmelor, antreprenorilor, persoanelor fizice. Din cauza a doi certaţi cu legea, (...) vor beneficia toţi cei certaţi cu legea şi vor suferi toţi cetăţenii cinstiţi din această ţară. Astăzi, am asistat la o lovitură dată României europene, la o lovitură dată Constituţiei şi statului de drept", a declarat Raluca Turcan, la Parlament, potrivit Agerpres.

Ea a arătat că 9 deputaţi ai grupului minorităţilor naţionale au votat favorabil modificările la Codul penal.

Potrivit Ralucăi Turcan, pe acest proiect s-a discutat de la om la om, fără să existe discuţii instituţionale.

Liderul deputaţilor liberali a subliniat că niciun deputat PNL nu a votat acest proiect de lege.

Ea a anunţat că PNL va depune joi contestaţia la Curtea Constituţională pe modificările la Codul penal.

La rândul său, deputatul PNL Ioan Cupşa a criticat modificările la Codul penal, arătând că şi parlamentarii USR lucrează la contestaţia către CCR.

"Trăim o zi nefericită, o zi mizerabilă, astăzi, în Parlamentul României. Codul penal s-a transformat într-un cod al protecţiei infractorilor, precum şi a condamnaţilor", a spus Cupşa.

Liberalul a avut un mesaj şi pentru Liviu Dragnea: "Vivat imperator Dragnea, pereat justitia, pereat munci! Cam asta s-a întâmplat astăzi. Voinţa împăratului Dragnea a devenit lege trecându-o prin Parlamentul României. Au nesocotit tot ce se poate nesocoti!".

Conform listei de vot, deputaţii minorităţilor naţionale care au votat favorabil acest proiect sunt: Adnagi Slavoliub, Csokany Petronela-Mihaela, Furic Iarco, Ibram Iusein, Ignat Miron, Popescu Mariana-Venera, Stoica Bogdan-Alin, Vasile Daniel şi Vexler Silviu.

Un deputat PMP a fost exclus din acest partid pentru că a votat favorabil

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a anunţat miercuri, în plenul Camerei, că deputatul Adrian Mocanu va fi exclus din PMP pentru că a votat pentru modificările la Codul penal.

"Anunţ oficial că un coleg de-al nostru, care a votat pentru Codul penal propus de PSD şi ALDE, este exclus din partidul nostru. Este vorba despre domnul Mocanu. În România s-au furat păduri, în România s-au furat resurse, în România au fost devalizate bănci şi nu s-a aflat niciodată cine a stat în spatele lor. Ceea ce aţi încercat să faceţi astăzi aţi încercat printr-un mod ticălos să ne furaţi visul de a visa la o Românie normală, în care oamenii să fie respectaţi şi există legi pentru toţi.

Legile trebuie să facă dreptate pentru toţi românii, nu doar pentru cei pe care dvs. vreţi să îi protejaţi. Am votat împotriva acestui proiect pe care dvs. l-aţi promovat", a spus Tomac, în plenul Camerei, după ce modificările la Codul penal au fost adoptate.

UDMR spune că nu a susţinut modificarea Codului Penal, dar nu putea fi de aceeaşi parte a baricadei cu PNL

Uniunea Democrată Maghiară din România nu a susţinut proiectul de lege pentru modificarea Codului penal, dar nici nu a putut să se plaseze de aceeaşi parte a baricadei cu PNL, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

"UDMR consideră că modificările legilor Justiţiei trebuie să se rezume doar la transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor formulate în deciziile Curţii Constituţionale, CEDO şi directivele europene. Susţinem în continuare că avem nevoie de o modificare a Codului penal, dar nu puteam susţine, în forma sa actuală, proiectul de lege pentru modificarea acestuia, dezbătut astăzi în Parlament.

UDMR nu este de acord cu eliminarea articolului privind neglijenţa în serviciu şi nu este de acord cu introducerea unui prag valoric privind abuzul în serviciu. Uniunea nu susţine ca abuzul în serviciu să fie considerat infracţiune doar dacă s-a obţinut un folos material pentru sine, soţ, rudă sau afin până la gradul II inclusiv. Totodată, nu susţinem scăderea pedepsei maxime pentru această infracţiune. Modificările noastre în acest sens au fost respinse de comisia de specialitate", precizează UDMR în comunicat.

Potrivit sursei citate, deputaţii UDMR s-au abţinut la votul din plen, iar semnificaţia votului de abţinere este că nu au susţinut modificarea Codului penal în forma sa actuală, dar în acelaşi timp nu puteau fi de aceeaşi parte a baricadei "cu acel PNL care în ultima perioadă s-a opus tuturor proiectelor comunităţii maghiare din România".

parlamentari Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres Pro TV

Cioloș:
Cioloș: "Masacrarea Codului penal în favoarea infractorilor a fost consfinţită în Parlament'"
USR, reacție după Codul Penal: Până la urmă România va câștiga, mai avem încă pârghii
USR, reacție după Codul Penal: Până la urmă România va câștiga, mai avem încă pârghii
Iohannis va contesta la CCR noul Cod Penal: ”Se numește dictatura majorității și e profund dăunătoare”
Iohannis va contesta la CCR noul Cod Penal: ”Se numește dictatura majorității și e profund dăunătoare”
Eugen Tomac: PMP votează împotriva modificărilor la Codul penal; cine votează altfel va fi exclus
Eugen Tomac: PMP votează împotriva modificărilor la Codul penal; cine votează altfel va fi exclus
VIDEO PROTVPLUS.RO
dragnea, dancila, tariceanu
Dancă: Foamea de bani și lăcomia Guvernului Dragnea - Dăncilă aruncă economia în aer
Iohannis: ”Nu mă trimite doamna prim-ministru să citesc eu site-ul Guvernului”
Iohannis, scuze după o gafă în discurs. Mesajul transmis prin purtătorul de cuvânt
Victor Ponta, după anunţarea "taxei pe lăcomie": ”Dăncilă a minţit”
Iohannis despre un referendum pe justiţie: "Este în discuţie”
Ce spune Klaus Iohannis despre impozitarea cultelor religioase
Klaus Iohannis, 1 decembrie, Carmen Iohannis
Klaus Iohannis, despre prezența primei doamne la audierile de la Parchet
Klaus Iohannis a făcut o mutare importantă în războiul purtat cu guvernul
Iohannis: PSD, sub Dragnea, un partid anti-european, anti-justiţie, anti-investiţii, anti-afaceri
Greblă, despre cererea lui Iohannis: ”Este împotriva prevederilor constituţionale”
Reclamație la CCR pentru OUG privind înfiinţarea Secţiei de investigare a magistraţilor
Iohannis îi cere lui Dăncilă să includă subiectul BREXIT în viitoarea ședintă de Guvern