Liderul deputaţilor PSD a depus plângere penală împotriva colegilor din opoziție

camera deputatilor
Inquam

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a anunţat miercuri că a depus o plângere la Parchetul General care îi vizează pe liderii de grup ai Opoziţiei de la Camera Deputaţilor.

Plângerea penală vizează semnăturile depuse de aceştia pe solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare.

"Subiectul a făcut vâlvă la un moment dat în Biroul permanent, când s-a luat în discuţie cererea colegilor noştri din Opoziţie de convocare a unei sesiuni extraordinare. La o primă lectură a listelor de semnături s-au văzut nişte mari inconsecvenţe şi, la momentul respectiv, prieteneşte, le-am sugerat şi i-am rugat pe colegii noştri să îşi retragă acele liste de semnături, să se uite cu foarte mare atenţie, pentru că totuşi nu ne convine că această instituţie şi noi să fim luaţi de proşti. Le-am sugerat colegilor noştri la acel moment că nu printr-o ilegalitate se poate convoca o sesiune extraordinară.

Nu au înţeles, ba din contră, au făcut şi plângere penală preşedintelui Camerei că nu le-a acceptat această convocare, în condiţiile în care ştiau foarte bine că domnia sa şi-a delegat atribuţiile în acea săptămână unui vicepreşedinte de Cameră. În aceste condiţii, am depus în numele grupului PSD o plângere, la Parchetul General, prin care solicităm să se verifice dacă ceea ce au depus colegii mei lideri de grup nu se înscrie la capitolul fals în înscrisuri publice", a declarat Suciu, la Parlament, potrivit Agerpres.

El a adăugat că plângerea îi vizează pe liderii de grup Raluca Turcan (PNL), Dan Barna (USR) şi Eugen Tomac (PMP).

Citește și
Traian Băsescu
Traian Băsescu: "Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD"
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Daniel Suciu a precizat că pe unele dintre listele de semnături depuse de cei din Opoziţie pentru convocarea sesiunii extraordinare nu era menţionat pentru ce sunt adunate acele semnături, că alte semnături erau copii xerox de pe o iniţiativă legislativă oarecare la care ulterior au fost adăugate nume cu pixul, că un deputat aflat în Norvegia de mai multă vreme figura ca fiind semnatar, iar deputaţi care se aflau la acel moment în nordul Moldovei figurau ca şi semnatari pe acele documente.

Tomac: Plângerea depusă la Parchetul General de liderul grupului PSD - o acţiune penibilă

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a calificat, miercuri, drept "o acţiune penibilă" a PSD plângerea depusă la Parchetul General de liderul grupului social-democraţilor.

"PSD, în loc să explice ce s-a întâmplat pe 10 august, se duce în zona absolut ridicolă. Noi am cerut în august să se convoace Parlamentul, pentru că ni se părea de minim bun simţ ca politic să ceri o convocare a unei sesiuni extraordinare, după ce Guvernul a decis să reprime populaţia printr-o acţiune profund violentă şi cu consecinţe extrem de grave. Am aflat amuzat de această încercare jalnică de a se face plângere penală pentru faptul că am îndrăznit să chemăm PSD din vacanţă să dea explicaţii. Îmi asum toate demersurile politice şi cred că cei care, de curând, spuneau că politica nu se face cu plângeri penale, şi mă refer la plângerea care a fost făcută împotriva doamnei premier Dăncilă, astăzi recurg la aceste metode jalnice", a afirmat Tomac, la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că Parlamentul trebuia convocat atunci în sesiune extraordinară.

"O acţiune politică este asumată şi eu cred că atunci trebuia să chemăm Parlamentul de acasă într-o sesiune extraordinară, să depunem o moţiune de cenzură şi să-i trimitem acasă pe aceşti iresponsabili care cred că puterea lor este veşnică şi nimeni nu îi poate critica. Mi se pare o acţiune penibilă ceea ce se întâmplă", a adăugat Tomac.

Raluca Turcan: Plângerea depusă la Parchetul General de Daniel Suciu - doar o hărţuire a PSD

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a calificat, miercuri, drept "o hărţuire" a PSD plângerea depusă la Parchetul General împotriva liderilor de grup de la Camera Deputaţilor ai Opoziţiei.

"Este doar o hărţuire a PSD pentru a acoperi încălcarea legii. Articolul 66 alineatul 3 din Constituţia României spune explicit: convocarea Camerelor pentru sesiune extraordinară se face de către preşedinţii acestora. Aşadar, textul Constituţiei este imperativ, ceea ce arată că întregul nostru demers de convocare a unei sesiuni extraordinară după protestele înnăbuşite din data de 10 august din Piaţa Victoriei a fost regulamentar şi constituţional, iar Liviu Dragnea a încălcat grav legea din România. Nimeni şi nimic nu ne poate intimida", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.

Ea a declarat că Liviu Dragnea poate să folosească şantajul în interiorul propriului partid, însă nu şi cu Opoziţia.

"Ameninţarea, timorarea, plângerile penale nu o să blocheze Opoziţia din încercarea de a apăra legea. Dacă nici măcar noi, oamenii politici, nu luăm atitudine atunci când preşedintele Camerei Deputaţilor încalcă flagrant legea şi Constituţia, adică textul suprem, atunci cine în ţara asta mai poate avea pretenţia să se lupte pentru apărarea legii? Această hărţuire a PSD este doar făcută cu intenţia de a ne timora", a adăugat Raluca Turcan, lider al deputaţilor PNL.

Potrivit acesteia, semnăturile de pe convocare pot fi considerate ca fiind nereale doar de către "autorii acestora".

"În ceea ce priveşte semnăturile invocate de PSD, ele pot fi considerate ca nefiind reale doar de către autorii acestora. Nu-mi amintesc să fi existat nicio persoană dintre cei peste o treime din numărul deputaţilor care au semnat solicitarea de convocare a sesiunii parlamentare să fi spus că semnătura nu este adevărată. Dacă există vreo persoană care consideră că i-a fost falsificată semnătura, atunci în faţa organelor penale vor trebui să sună lucrul acesta, dacă nu, înseamnă că Dragnea & company, aşa cum pune tunul pe oamenii care protestează paşnic, aşa cum încearcă să intimideze societatea civilă şi mass-media, aşa procedează şi cu adversarii politici şi nu ne vom lăsa intimidaţi", a susţinut Turcan.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Șerban Nicolae, urare șocantă făcută către un senator din Opoziție. VIDEO
Șerban Nicolae, urare șocantă făcută către un senator din Opoziție. VIDEO

Senatorul PSD Șerban Nicolae a avut o ieșire necontrolată la adresa unui senator din Opoziție, în cadrul audierilor pe tema protestelor din 10 august.

Traian Băsescu:
Traian Băsescu: "Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD"

Opoziţia pare a face un blat cu PSD refuzând să depună o moţiune de cenzură, afirmă fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP.

Ponta propune opoziţiei şi lui Klaus Iohannis 10 paşi pentru înlăturarea
Ponta propune opoziţiei şi lui Klaus Iohannis 10 paşi pentru înlăturarea "Regimului Dragnea"

Liderul Pro România, Victor Ponta, a prezentat luni pe Facebook un plan pentru "salvarea României", prin care propune opoziţiei şi preşedintelui Klaus Iohannis 10 paşi pentru înlăturarea "Regimului Dragnea".

Un lider din Opoziţie crede că diaspora ar trebui să dea în judecată MAI
Un lider din Opoziţie crede că diaspora ar trebui să dea în judecată MAI

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a îndemnat pe românii din diaspora să dea în judecată Ministerul de Interne pentru ”manipularea şi minciuna duse la paroxism” în privinţa acuzaţiilor de tentativă de lovitură de stat la protestul din 10 august.

Recomandări
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara
Un cetăţean polonez care ratase îmbarcarea ar fi anunţat prezenţa unei bombe la bordul avionului aterizat la Timişoara

Un avion care decolase din Polonia, cu peste o sută de pasageri la bord, a aterizat de urgență joi noapte pe aeroportul din Timișoara, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat
Moment istoric la căile ferate. S-a lansat în sfârșit licitația de 300 de milioane de euro pentru un tronson foarte aglomerat

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat vineri licitația pentru modernizarea căii ferate Constanța-Mangalia, după mai multe amânări.

Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.