Liberalul Ludovic Orban le cere premierului Victor Ponta si ministrului Dan Sova sa demisioneze


Ultimul update: Luni 16 Septembrie 2013 06:52
Data publicarii: Vineri 13 Septembrie 2013 13:30
Categorie: Stiri Politice
Ludovic Orban

Deputatul PNL Ludovic Orban cere, intr-o postare pe Facebook referitoare la Rosia Montana, demisiile "de onoare" ale premierului Victor Ponta si ministrului Dan Sova.

"CEO- ul Gabriel Resources, Jonathan Henry, neaga astazi declaratiile aparute ieri in publicatia The globe and mail, declarand, citez: «Doar romanii si Romania vor decide ce este in interesul tarii. Desi este firesc pentru orice companie sa faca ceea ce este necesar pentru a-si proteja interesele- si nici Gabriel Resources nu face exceptie- vom lua act de orice decizie luata de Guvernul sau Parlamentul Romaniei. Compania va furniza toate informatiile necesare pentru ca oamenii sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Decizia finala va apartine Guvernului si Parlamentului Romaniei si, in ultima instanta, cetatenilor Romaniei»", scrie Orban pe contul sau de

Facebook

.

El citeaza si o declaratie atribuita ministrului Sova.

"Iata ce declara tot astazi ministrul Dan Sova (pentru a nu il lasa singur pe Victor Ponta): «Eu nu vreau sa dau idei sau argumente investitorilor straini dar, evident, daca nu le vom da posibilitatea sa realizeze investitia, ne vor actiona in instantele internationale, fie la Washington, fie Viena, fie Olanda, de incalcarea Conventiei privind protectia reciproca a investitiilor si vom vedea ce se va intampla, nu vom avea o pozitie usoara. Nu pot emite orice fel de pretentii, dar pretentiile se bazeaza pe cheltuielile de investitii deja realizate si pe profitul estimat", scrie Orban.

Potrivit liberalului, comparand aceste declaratii, "parca Sova ar fi avocatul companiei si Jonathan Henry un oficial roman".

"In ce temei sa ne dea in judecata Gabriel Resources? Eu nu cunosc niciun document in care statul roman sa fie parte si sa ofere temei juridic companiei pentru a cere despagubiri. Ce urmariti cu aceste declaratii domnule Sova si domnule Ponta? Sa oferiti cu adevarat temei juridic companiei pentru a da in judecata statul roman? Sau doriti sa intimidati parlamentarii inainte de vot pentru a va trece proiectul de lege oneros? Dupa toata aceasta tarasenie, in ce ma priveste, cred ca nu exista decat o singura solutie onorabila de salva obrazul si credibilitatea USL: demisia, atat a domnului Ponta cat si a domnului Sova", mai scrie liberalul.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO