Sociolog: Cel mai mare rău pe care l-ar putea face Iohannis PSD e să îi pună să facă majoritate

08-12-2020 10:16


Candidații PNL duc la sediul PSD o scrisoare în care le transmit că nu mai au ”dreptul moral de conduce România”

Sociologul Sebastian Lăzăroiu este de părere că PSD nu poate obține în momentul de față o majoritate în Parlament, pentru a vota un premier al social-democraților.

Fostul consilier prezidențial afirmă că, din acest motiv, cel mai mare rău pe care președintele Klaus Iohannis l-ar putea face Partidului Social Democrat ar fi să accepte nominalizarea lor de premier și să aștepte votul din Parlament.

O să asistați zilele astea la un simulacru de protest al liderilor PSD. Noi am câștigat, să ne dea nouă premierul! Nu trebuie să o luați in serios. Cel mai mare rău pe care l-ar putea face Iohannis PSD acum e să îi pună să facă majoritate. Cascadorii Râsului ar fi o dramă pe lângă spectacolul cu Ciolacu cerșind susținere pe la partide si primind un șut în dos (până și cei de la AUR au declarat că nu vor cu PSD). Probabil că nici n-ar mai ajunge în parlament, ar depune mandatul cu coada între picioare. Doar că s-ar pierde timp prețios numai ca să râdem noi.

PSD știa că va ajunge în opozitie înainte de alegeri. Ciolacu e super mulțumit că are patru ani să-și șlefuiască partidul. Dacă era la guvernare, cu apucăturile lor, plecau după an cu oamenii în stradă. E muncă multă acolo.

Însă e normal ca PSD, fiind pe primul loc, să încerce să-și tragă capital politic de ochii alegătorilor. O să-i auziți zilnic în următorii patru ani că ei au câștigat și li s-a refuzat (de asta era bine, într-un fel, să-i lase Iohannis să se facă de râs cu strângerea majorității).” - a scris Sebastian Lăzăroiu pe Facebook.

Calcule și scenarii complicate privind noul Guvern

 

Negocierile pentru viitorul Guvern au început chiar înainte de alegeri, doar că rezultatele au schimbat toate calculele. Social democrații nu pot forma o majoritate, deși anunță mai multe nume de premier.

 

Ca atare, PNL poartă deja discuții cu cei de la USR- PLUS, pentru a creiona o majoritate.

Fără UDMR și PMP, însă, nimeni nu poate să adune peste 50% din voturile din Parlament, necesare pentru învestirea unui nou cabinet.

Mingea se va muta apoi în terenul lui Klaus Iohannis, cel care trebuie să desemneze premierul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO