Kovesi refuză, pentru a patra oară, să dea explicații în fața Comisiei care anchetează alegerile din 2009

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
laura codruta kovesi
Inquam

Șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA) a anunțat, într-o scrisoare trimisă, marți, Comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009 că nu deține informații sau documente privind noaptea scrutinului.

„În legătură cu adresa dumneavoastră din data de 13 noiembrie, reiterez convingerea că obiectul de activitate al Comisiei speciale de anchetă a Camerei Deputaților și Senatului pentru verificare aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și rezultatul scrutinului prezidențial constă în analiza și clarificarea unor situații de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de a cunoaște anumite realități cu reverberații în plan social, juridic sau politic. Sens în care vă aduc la cunoștință că nu dețin informații și/sau documente necesare clarificării împrejurărilor și cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare", se arată în scrisoarea adresată președintelui comisiei, Oana Florea, potrivit Agerpres.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 au decis, luni, să o cheme din nou la audieri pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Propunerea a fost făcută de deputatul PSD Liviu Pleșoianu, iar decizia a fost luată cu nouă voturi „pentru", două voturi „împotrivă" și două abțineri.

Decizia CCR statuează obligativitatea oricărei persoane care deţine o funcţie publică de a veni la Parlament în virtutea principiului colaborării loiale şi în virtutea bunei credinţe pentru a lămuri aspecte şi evenimente semnificative din viaţa societăţii.

Este a patra oară când procurorul-șef al DNA refuză să se prezinte în fața comisiei.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO