Klaus Iohannis va candida la presedintia PNL: "Am cerut o derogare de vechime"

28-05-2014 14:24


Klaus Iohannis

Prim-vicepresedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, va candida la sefia partidului. El a facut acest anunt in Delegatia Permanenta, intrunita in sedinta.

Stirea este in curs de actualizare!

Klaus Iohannis a spus in Delegatia Permanenta ca doreste sa candideze la functia de presedinte al partidului. In acest sens, el a cerut derogare de la criteriul de vechime in partid pentru a putea candida. Delegatia Permanenta i-a aprobat lui Iohannis derogarea pentru a putea candida.

Sinteza declaratiilor prim-vicepresdintelui PNL Klaus Iohannis:

- Astazi in deschiderea delegatiei permanente am anuntat ca voi candida la sefia PNL, am cerut o derogare de vechime pentru a avea acces la aceasta pozitie. In concluzie, ne pregatim pentru congres.
- Am fost foarte suparat pe rezultatul la europarlamentare in Sibiu, dar asta e alta discutie. Eu cred ca PNL va continua foarte bine, avem toate sansele sa mergem mai departe si cred ca vom si castiga.
- Nu discutam de o candidatura la presedintie astazi. Probabil undeva la sfarsitul lunii iunie vom organiza congresul.
- Sunt de aceeasi parere ca si dinainte de alegeri, ca dreapta trebuie sa discute si sa gaseasca un candidat puternic sa castige alegerile prezidentiale.

Pe de alta parte, deputatul PNL Ludovic Orban a anuntat, miercuri, in Delegatia Permanenta a partidului, ca renunta la candidatura anuntata pentru sefia PNL, de la congresul extraordinar, pentru a-l sprijini pe Klaus Iohannis pentru aceasta pozitie.

Ludovic Orban a facut acest anunt dupa ce Iohannis si-a anuntat intentia de a candida la sefia PNL, iar Delegatia Permanenta i-a dat derogare de vechime pentru a candida.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO