Klaus Iohannis si Victor Ponta s-au intalnit cu ministrul de Externe britanic: "E nevoie de libera circulatie a persoanelor"


Ultimul update: Sambata 17 Ianuarie 2015 01:39
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015 19:18
Categorie: Stiri Politice
Klaus Iohannis, Victor Ponta

Presedintele Klaus Iohannis si prim-ministrul Victor Ponta s-au intalnit, miercuri, cu ministrul de Externe britanic Philip Hammond, pentru a discuta despre principiul liberei circulatii a persoanelor, informeaza Mediafax.

Presedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe britanic Philip Hammond, seful statului reiterand in cadrul discutiilor necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor asa cum este acesta prevazut in tratatele UE.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, remis MEDIAFAX, presedintele Klaus Iohannis si ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, Philip Hammond si-au exprimat in cadrul intalnirii ”aprecierea fata de calitatea cooperarii bilaterale in domeniile de securitate si aparare si au incurajat aprofundarea si intensificarea acesteia”.

”Presedintele Iohannis a subliniat dorinta Romaniei de a-si canaliza eforturile in scopul valorificarii optime a potentialului considerabil al Parteneriatului Strategic romano-britanic atat la nivel politic, cat si economic”, se arata in comunicat.

De asemenea, seful statului a reiterat in cadrul discutiilor cu oficialul britanic ”necesitatea aplicarii depline a principiului liberei circulatii a persoanelor asa cum este acesta prevazut in tratatele UE”.

”In acest context, Romania va continua sa se asigure, alaturi de Comisia Europeana, si in dialog cu toate statele membre ale UE, ca drepturile cetatenilor romani, in calitate de cetateni europeni, sunt pe deplin respectate. Romania apreciaza sprijinul constant pe care Marea Britanie il acorda aderarii la spatiul Schengen”, se mai mentioneaza in comunicat.

Cu ocazia intalnirii sale cu ministrul britanic, presedintele Klaus Iohannis a subliniat ca Uniunea Europeana este un proiect de succes si ca, prin unitate si solidaritate, statele membre pot face fata oricaror dificultati, mai trasmite Administratia Prezidentiala.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a facut miercuri o vizita la Bucuresti. El s-a mai intalnit, la Palatul Victoria, cu premierul Victor Ponta, si va avea o intrevedere cu seful diplomatiei romane, Bogdan Aurescu.

Principalul mesaj al partenerilor externi ai Romaniei este schimbarea culturii politice romanesti, prin colaborare pentru tara si pentru pozitia in regiune, a afirmat premierul Victor Ponta, dupa discutia cu oficialul american Victoria Nuland si ministrul britanic de Externe.

Victor Ponta a discutat cu Phillip Hammond despre consolidarea relatiilor romano-britanice

Premierul Ponta s-a intalnit, miercuri, cu Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pe Afaceri Europene si Eurasiatice, si cu ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

"Pot sa transmit principalele mesaje: sa schimbam cultura politica in Romania, in sensul in care sa colaboram si sa lucram impreuna. Deci, nu va luati dupa cei care vor scandal. Mesajul principal al partenerilor nostri este sa lucram impreuna pentru Romania si pentru pozitia noastra in regiune. Colaborarea si nu razboiul si scandalul sunt cele care aduc in primul rand credibilitatea Romaniei si increderea investitorilor", a spus Ponta ministrilor, la inceputul sedintei de guvern, in fata presei.

Premierul Victor Ponta a discutat cu Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pe Afaceri Europene si Eurasiatice, despre aprofundarea si diversificarea Parteneriatului Strategic si situatia regionala si i-a prezentat rezultatele in combaterea coruptiei si angajamentul in acest sens.

"Modalitatile concrete de aprofundare si diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA si situatia regionala au fost principalele teme de discutie cu oficialul american. In cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele in curs de derulare cu partea americana in plan politico-militar, de securitate, al justitiei si in domeniul economic, indeosebi cele din sectorul energetic si IT, precum si noi propuneri de dezvoltare a acestora", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Executivul mai informeaza ca premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obtinute de Romania in consolidarea reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, precum si angajamentul Guvernului in acest sens.

De asemenea, a subliniat sustinerea si masurile luate de Guvern pentru o alocare adecvata a resurselor bugetare necesare sectorului de aparare, in contextul provocarilor actuale. "A fost evidentiata cooperarea bilaterala excelenta in acest domeniu", se afirma in comunicat.

Premierul a mai discutat cu oficialul american si o serie de actiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economica a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creste investitiile americane in economia romaneasca. Cei doi oficiali au avut si un schimb de opinii privind evolutiile din vecinatatea estica.

Cu ministrul britanic de Externe, discutiile au vizat modalitatea de consolidare si intensificare a relatiilor strategice dintre Romania si Marea Britanie, in special pe palierele economic, de securitate si aparare, evolutiile recente la nivelul Uniunii Europene si in vecinatatea acesteia, cu accent pe identificarea unor masuri adecvate pentru a face fata provocarilor actuale in plan economic si de securitate, premierul Ponta reafirmand importanta respectarii principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, inclusiv principiul liberei circulatii a persoanelor, si mentionand impactul pozitiv in plan economic al acesteia.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO
Simina, fosta soție a lui What's Up, face dezvăluiri la câteva luni de la divorț

Simina: "Cred că într-o zi vine o întrebare dacă este iubire sau obișnuință"


13:55
Accidentele rutiere, tot mai dese în ultimii ani

"Un moment de neatenție la volan poate crea traume ireparabile în familie"


12:16
Daniela Gyorfi, despre operațiile estetice

"Această medicină este o chirurgie și are niște consecințe pozitive, dar poate avea riscuri și complicații"


18:44
Amna a lansat un nou single "Cumpăr timp"

Amna: "Timpul pierdut nu se mai reucperează niciodată"


04:55
Reacția Iuliei Albu după ce s-a scris că a fost terorizată și umilită de iubit

19:43
Oana Lis, prima terapie în calitate de psiholog. Radu Ciucă și Daniel Nicolăină, primii ei pacienți

05:31
Rețeta Chef Hadad, "Porumbel clasic în stil Maroc"

15:26
Chef Hadad izbucnește în lacrimi pentru că Jeremy părăsește competiția

08:17
Primul finalist la Masterchef care se salvează este Ionuț. A reușit să prepare cel mai gustos desert care a fost pe placul juraților

08:31
Roata norocului i-a luat pe concurenți prin surprindere. Ingredientul la care se oprește roata va trebui să devină vedeta farfuriei

04:30