Klaus Iohannis despre revizuirea Constitutiei: Parerile sunt impartite. Partidele sa se puna de acord

Dată publicare: 20-04-2015 20:33
Dată actualizare: 23-04-2015 00:35


klaus iohannis

Klaus Iohannis a declarat, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni, despre posibilitatea revizuirii Constitutiei anul acesta, ca in urma discutiilor a constatat ca "parerile sunt impartite si ca partidele trebuie sa se puna un pic mai bine de acord".

"Din discutiile pe care le-am avut cu partidele, am tras concluzia ca parerile sunt impartite. Daca este posibil sa se mai finalizeze sau nu este posibil, eu cred ca aici, partidele trebuie sa se puna un pic mai bine de acord, daca se doreste sau nu se doreste, acum, repede, o aprofundare pe acest subiect", a spus Iohannis, despre posibilitatea finalizarii noului proiect al Constitutiei in acest an.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor a afirmat ca, pana la alegerile din 2016, o amendare a Constitutiei, coerenta si consistenta nu mai este posibila, precizand ca discutiile pot sa continue in comisia de revizuire a legii fundamentale, dar nu se poate ca Parlamentul sa adopte noua forma, in acest an.

Presedintele UDMR a precizat la finalul consultarilor de la Palatul Cotroceni, pe tema reformei electorale, ca, din punctul de vedere al Uniunii, "in aceasta sesiune si in acest an, pana la alegerile din 2016, o amendare a Constitutiei, coerenta si consistenta, nu este posibila".

"Sigur, discutiile pot fi continuate in comisie, dar noi nu credem ca se poate ajunge, in Parlament, la doua treimi sau la trei patrimi, in acest an, in aceasta perioada", a adaugat Kelemen Hunor.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO