Preşedintele Comisiei Europene și comisarii europeni, primiți la Cotroceni. Mesajele lui Iohannis și Juncker

×
Codul embed a fost copiat

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și comisarii europeni au ajuns vineri dimineață la Cotroceni unde au fost primiți de Iohannis.

Urmăriți desfășurarea evenimentelor LIVE pe www.stirileprtov.ro și pe pagina noastră de Facebook.

 

Sinteza declarațiilor făcute de Klaus Iohannis:

Citește și
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

- Este o ocazie bună pentru noi de a traduce angajamentul nostru pentru valorile europene. Dorim să folosim acest prilej pentru a duce mai departe angajamentele.

- După cum știți, România împărtășește abordarea europeană.

- Sunt convins că putem contribui la o Uniune mai bună. Deținem președinția comisiei într-un context complex - Brexit, acțiunile externe ale UE.

- Viitorul cadru financiar multianual este una din temele principale ale mandatului. Ne vom strădui să menținem acest ritm accelerat, pentru a obține progrese.

- Contextul european este delicat, determinat de atmosfera politică între stalele membre. Ne vom străbui să facem să progreseze agenda europeană.

Declarațiile președintelui Comisiei Europene:

- Preşedinţia română are loc într-un moment dificil pentru UE, motiv pentru care președinția română va cunoaşte mai multe episoade diferite, dar e vorba şi de rezultate aici

- Preşedinţia română vă trebuie să se ocupe de stabilitatea UE, pentru că Regatul Unit ne părăseşte la finalul lui martie. Prin urmare preşedinţia română va trebui să ştie să gestioneze această perioadă dificilaă, după Brexit

- Am încrederea în România şi în dvs, dle preşedinte, că veţi şti să gestionaţi această perioadă tragică, tristă, de care Europa nu avea nevoie, dar democrația este ce este. Va fi de fapt o ruptură în Europa și va fi o sincopă în istoria constintentului nostru

- De aceea preşedinţia României va trebuie să ofere stabilitate și speranță

- E prima preşedinţia pe care o deţine România, nu va fi nici ultima, dar întotdeauna prima este mult mai importantă

- Deci dle preşedinte, dragă Klaus, acestea sunt lucrurile pe care voiam să le spun.

Vineri va avea întâlniri şi declaraţii comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, Juncker are programate întrevederi cu liderii Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

Jean Claude Juncker se va întâlni, vineri, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. Potrivit programuui oficial, cele două reuniuni vor fi urmate de declaraţii comune de presă.

Astfel, de la ora 10.30, Jean Claude Juncker şi Klaus Iohannis vor susţine o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, liderul european urmând a fi primit de către Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, la ora 11.45. De la 12.30 sunt programate declaraţiile comune ale premierului şi preşedintelui Comisiei Europene.

Agenda vizitei la Bucureşşti a lui Jean Claude Junker include şi întâlniri cu Călin Popescu – Tăriceanu, preşedintele Senatului, şi Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, dar programul acestora nu a fost anunţat.

De asemenea, vineri, Colegiul Comisarilor va avea întâlniri cu şeful statului şi cu prim-ministrul României, pentru a discuta despre priorităţile Preşedinţiei române.

Preşedinţii Comisiei Europene - Jean-Claude Juncker, Consiliului European - Donald Tusk, Parlamentului European - Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor au participat, joi seară, la Ateneul Român, la ceremonia organizată pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE.

România exercită, timp de 6 luni, preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze marile dosare europene şi să asigure continuitatea politicilor europene.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
România a preluat președinția Consiliului UE. Discursurile lui Iohannis, Dăncilă și Juncker
România a preluat președinția Consiliului UE. Discursurile lui Iohannis, Dăncilă și Juncker

România a preluat oficial, joi seara, președinția Consiliului Uniunii Europene. Într-o ceremonie ce a avut loc la  Ateneu, liderii europeni au vorbit despre aderarea României la spațiul Schengen, despre importanța statului de drept.

Recomandări
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor
Români plecați la muncă în UK, transformați în sclavi. O familie de infractori le lua actele și făcea avere de pe urma lor

Traficanţi români de persoane, condamnaţi în Marea Britanie. Sub paravanul unei afaceri de „leasing de personal”, aduceau muncitori din România şi îi exploatau.

Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.