Iohannis, despre românii din diaspora: ”Să le spunem cu tristețe să nu vină acasă de sărbători”

Ultima actualizare: 19-03-2020 13:40
Klaus Iohannis, videoconferinta
Administraţia Prezidenţială

Președintele Klaus Iohannis a transmis, joi, la începutul videoconferinței cu premierul și ministrul MAI, că românii din străinătate trebuie să înțeleagă faptul că nu mai pot ajunge acasă de sărbători, din cauza restricțiilor impuse de coronavirus.

 

Șeful statului a prezidat o videoconferință cu premierul României, ministrul Afacerilor Interne, prefecții și șefii instituțiilor publice deconcentrate, pe tema gestionării epidemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Iohannis a vorbit și despre românii din afara granițelor.

Un cuvânt doresc să spun și despre românii din afara granițelor, despre românii din diaspora. Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula. Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz. Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate. Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc.” - a spus președintele Iohannis.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO