Iohannis avertizează despre ”iminența unor noi ordonanțe de urgență”, în aceste zile


Ultimul update: Joi 04 Aprilie 2019 17:32
Data publicarii: Joi 04 Aprilie 2019 14:45
Categorie: Stiri Politice

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijiorat, joi, de faptul că există discuții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale.

Într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului a spus că pesediștii au atât de multe probleme penale încât ”se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele.”

Fără să pronunțe numele lui Liviu Dragnea, președintele a avertizat că ”n-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit”.

”În aceste zile, sunt discuții și reacții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale. Pesediștii au atât de multe probleme penale încât se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele. N-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit. Ar fi culmea!” - a spus președintele României.

Încă o dată, Iohannis a cerut PSD să nu emită o ordonanță de urgență de modificare a codurilor penale în această perioadă, până la organizarea referendumului pe justiție.

”Solicit și de această dată Guvernului să nu mai adopte vreo ordonanță de urgență în domeniul justiției și politicii penale! Referendumul a intrat în linie dreaptă, orice astfel de act emis de Guvern ar fi ilegitim, împotriva spiritului Constituției și o sfidare la adresa românilor.

Astăzi se impune, mai mult ca oricând, să ne reamintim un text din Constituție, pe care cei aflați la putere ar vrea să îl facă uitat. Este alineatul (2) al articolului (2) din Constituția României: nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”

Iohannis a anunțat temele referendumului pe justiție

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a trimis Parlamentului scrisoarea referitoare la temele referendumului din 26 mai, acestea fiind interzicerea aministiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de OUG în domeniul în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare.

Conform preşedintelui, cetăţenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie să li şteargă efectele condamnărilor şi, totodată, dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanţe de urgenţă în domenii sensibile precum legislaţia penală şi organizarea sistemului judiciar.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

12 țări, printre care SUA, Canada și Franța, transmit un mesaj dur Guvernului României
USR: Dacă dă ordonanţă de modificare a Codurilor, PSD-ALDE aruncă în aer statul de drept
Dragnea, întrebat dacă OUG privind Codurile va fi adoptată vineri: Nu cred
VIDEO PROTVPLUS.RO