Iohannis acuză guvernul de "golăneală". "Ne iau de proşti, dar nu suntem noi proştii"

×
Codul embed a fost copiat

Klaus Iohannis a calificat drept "golăneală" guvernarea PSD şi a acuzat un atac asupra justiţiei independente.

Preşedintele a criticat PSD în intervenţia sa de marţi seară, când a participat la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

"Acest accident al democraţiei care este actuala guvernare PSD şi majoritatea controlată de PSD, nu a fost posibil fiindcă un număr enorm de oameni s-au dus să voteze PSD. Nu! S-au dus tot cei care au votat şi în 2014, şi în 2012 PSD. Marea diferenţă a fost că ceilalţi nu s-au dus", a spus şeful statului.

Iohannis a anunţat că e "aproape hotărât" ca pe 26 mai să convoace şi un referendum pe tema justiţiei.

"Îmi doresc ca naţiunea română să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupţia şi corupţii care schimbă legea pentru ei ca să scape sau dacă vrem să tragem linie. S-a stricat foarte mult, marile sisteme sunt destul de rezistente, dar odată ce încep să scârţăie, se repară foarte greu. Sper să se termine repede această golăneală în actul de guvernare", a declarat preşedintele.

Citește și
Protest la Bucuresti - 5
Iohannis, despre "autostrada" începută în ziua protestului #şîeu. "Ne facem că facem"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

"O clică politică, care, acum, pur întâmplător, este la putere, şi mulţi dintre ei au dosare penale, încearcă să-şi subjuge Justiţia politic. Noi am avut în România, din păcate, mai mulţi ani de Justiţie politizată decât de Justiţie liberă. Acum, când avem Justiţie independentă, am face bine să o păstrăm aşa şi să-i ajutăm. Şi nu-i vorba de Ordonanţa 7. Ordonanţa 7 a fost ultima picătură care a făcut să se umple prea mult paharul. De fapt, întregul asalt organizat asupra Justiţiei a pornit aproape din prima zi de când aceşti pesedişti au ajuns la putere, cu Ordonanţa 13. De atunci, avem un asalt neîntrerupt, organizat şi intenţionat al PSD-ului asupra Justiţiei. Trebuie să spunem lucrurile foarte clar. Nu trebuie să ne ferim de aceste chestiuni. Dacă tot vorbim aşa, de jur împrejur, poate ne iau de proşti. Dar eu nu cred că suntem noi proştii", a mai spus Iohannis.

 

Articol recomandat de sport.ro
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
A vrut să facă balet, dar a ajuns campioană în alt sport
Citește și...
Iohannis, aluzie la problemele lui Dragnea:
Iohannis, aluzie la problemele lui Dragnea: "Nu cred că s-a dus ăsta la un spital public"

Şeful statului a vorbit marţi seară despre problemele din sistemul de sănătate şi a făcut aluzie cu acest prilej şi la situaţia lui Liviu Dragnea.

Iohannis, despre
Iohannis, despre "autostrada" începută în ziua protestului #şîeu. "Ne facem că facem"

Şeful statului a calificat drept "butaforie" lucrările demarate de Ministerul Transporturilor pe 15 martie, chiar în ziua protestului prin care se cerea construcţia de autostrăzi.

Replici acide între Iohannis și Dragnea:
Replici acide între Iohannis și Dragnea: "Să nu se mai înece când vorbeşte despre România”

Preşedintele Klaus Iohannis i-a atacat din nou pe social-democraţi: "PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism, inducând oamenilor teamă de Europa", a spus Iohannis, cu referire la discursurile anti-europene ale lui Liviu Dragnea.

Recomandări
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova
Liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, urmărit penal de DNA, și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură la Consiliul județean Prahova.

Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea
Dmitro Kuleba: Era păcii în Europa s-a încheiat. Trebuie să-şi sporească apărarea

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, salută pachetul de ajutor din partea SUA în valoare de 61 miliarde de dolari.

 

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.