Întâlnire de urgență la Guvern. De ce nu avem încă scannere termice pe aeroporturi

Ultima actualizare: 24-02-2020 20:19

La Guvern a avut loc o întâlnire de urgență luni seară.

Premierul Ludovic Orban i-a convocat la o ședință pe responsabilii de la Sănătate, Interne și Transporturi, dar și pe cei din conducerea instituțiilor implicate în măsurile luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu temutul coronavirus.

O problemă adusă în discuție a fost cea legată de acele scanere termice care ar fi trebuit să fie montate în aeroporturile internaționale din toată România. Au fost anunțate încă din luna ianuarie 35 de scanere termice care măsoară temperatura pasagerilor din aeroporturi, însă nici până acum aceste scanere nu au fost montate.

Premierul a vrut să afle care este situația în această privință, iar totodată la aceste discuții de luni seară a fost și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, care a trebuit să ii spună premierului care este situația privind achiziția de stocuri de urgență, de materiale și de substanțe, în contextul în care toate statele europene fac astfel de achiziții și ar putea să intervină anumite probleme la furnizori.

În plus, tot luni seară a fost prezent și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, de la care premierul a vrut să afle care este situația actualizată privind țările și regiunile în care sunt semnalate cazuri de infectare cu coronavirus, totul pentru a se asigura că autoritățile urmează toate procedurile privind limitarea și prevenirea răspândirii acestui virus pe teritoriul țării noastre.

Premierul dădea asigurări că autoritățile s-au mobilizat și că s-au pregatit, însă amintea faptul că până la apariția acestor situații, stocurile de materiale de urgență, dar și de substanțe erau aproape de zero în depozite.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO