Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti s-a dus sa discute cu Victor Ponta, dupa intalnirea cu Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 28-11-2014 07:05
Dean Thompson

Insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson, a venit la Guvern pentru o discutie cu premierul Victor Ponta, dupa ce anterior, tot marti, s-a intalnit cu presedintele ales, Klaus Iohannis, pentru a-i transmite felicitarile SUA.

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a avut, marti, o intrevedere cu insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, Dean Thompson, ocazie cu care reprezentantul Statelor Unite i-a transmis felicitarile Guvernului SUA pentru alegerea ca presedinte al Romaniei. Anuntul privind intalnirea dintre Klaus Iohannis si Dean Thomson a fost facut de Departamentul de Comunicare al PNL, care a precizat, intr-un comunicat de presa, ca diplomatul american i-a transmis lui Iohannis ”felicitarile Guvernului SUA pentru alegerea ca presedinte al Romaniei”.

In cadrul intalnirii s-a facut un schimb de opinii pe teme de interes comun, in spiritul cooperarii excelente care exista intre cele doua state si al parteneriatului strategic bilateral”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Guvernul SUA l-a felicitat, saptamana trecuta, pe Klaus Iohannis pentru alegerea in functie, dar si pe ”romani, care au mers la vot in numar mare, atat in tara, cat si in strainatate, intr-o demonstratie exemplara de participare civica”, potrivit unui comunicat remis de Ambasada SUA la Bucuresti.

"Romania este un partener strategic important al Statelor Unite si ne bucuram sa continuam cooperarea stransa cu Romania si noul sau presedinte. Relatiile dintre tarile noastre vor ramane puternice, intemeiate fiind pe valorile si obiectivele noastre comune", se preciza in comunicatul reprezentantei diplomatice americane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO