Ilie Sarbu despre varianta unui premier tehnocrat: Ar fi un dezastru

18-02-2011 00:17

Ilie Sarbu

Ilie Sarbu a declarat ca varianta unui premier tehnocrat ar fi "un dezastru", el sustinand ca guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, nu ar accepta aceasta functie deoarece nu doreste sa fie "valetul domnului Basescu".

 "Ar fi un dezastru. Isarescu nu accepta. El nu poate fi valetul de serviciu al domnului Basescu. Cand Basescu vrea sa spele partidul si guvernarea e bun Isarescu? E o persoana importanta, un om serios. Il vedeti pe Isarescu sa execute ordinele lui Basescu, sa fim seriosi! E total rupta de realitate varianta asta. In 2000 era alta situatie. Dar acum, in dezastrul in care se afla relatiile dintre Basescu si toata lumea, si cu el, e dificil sa accepte o functie", a afirmat Sarbu.

El a precizat ca un premier tehnocrat ar putea sti "meserie", dar nu ar avea suportul politic necesar. Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in legatura cu ideea unui premier independent, ca aceasta poate fi o solutie, mentionand insa ca nu crede ca in coalitie va exista o sustinere in acest sens.

Presedintele s-a intalnit, marti, la Parlament, timp de doua ore, cu parlamentarii PDL.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO